Р Е Ш Е Н И Е

№ 105

гр.Първомай, 30.10.2015 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито съдебно заседание на тридесети септември две хиляди и петнадесета година, в състав

 

Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 214 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. чл. 318 – 329 от ГПК.

Предявен е брачен иск с правно основание чл. 49 ал. 1 от СК, обективно кумулативно съединен с небрачна претенция, правно квалифицирана по чл. 53 от СК.

………………………………………………………………………………………………………………………..

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между З.В.Б., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. ***, обл. ***, ул. ***, с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, сключен на 26.07.1997 г. в гр. Първомай с Акт за сключен граждански брак № 0038/26.07.1997 г., съставен в Община – Първомай, без да се произнася по въпроса за вината.

ВЪЗСТАНОВЯВА предбрачното фамилно име на съпругата З.В.Б., с ЕГН: ********** – Я..

ОСЪЖДА З.В.Б., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. Първомай, обл. ***, ул. *** № ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 25, 00 лева - окончателна държавна такса за решаване на делото.

ОСЪЖДА Б.А.Б., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 25, 00 лева - окончателна държавна такса за решаване на делото.

Решението подлежи на обжалване с въззивна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

/ПМ