Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е 

94

гр. Първомай, 31.08.2015 г.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на деветнадесети август две хиляди и петнадесета година в състав:

                                                                                    

            Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 150 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Глава двадесет и пета от ГПК.

Предявен е иск с правно основание чл. 150 от СК.

........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Водим от горното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ИЗМЕНЯ размера на издръжката, който А.М.Г., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, се е задължил да заплаща на своята дъщеря Г.А.Г., с ЕГН: ********** чрез нейната майка и законен представител Р.А.А., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, по силата на Решение № 105/26.09.2013 г. по гр. дело № 261/2013 г. по описа на Районен съд – Първомай, ІІ състав, като го увеличава от 100, 00 лева на 130, 00 лева, и ОСЪЖДА А.М.Г., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Н.Ш.Б. ***, с посочен адрес на практиката: гр. ***, да заплаща на ненавършилата пълнолетие свое дъщеря Г.А.Г., с ЕГН: ********** чрез нейната майка и законен представител Р.А.А., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М. ***, с посочен адрес на практиката: гр. *** месечна издръжка в размер на 130, 00 лева, считано от датата на подаване на исковата молба - 15.05.2015 г., до настъпване на причина за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска от падежа до окончателното изплащане на задължението, като за разликата над уважения до пълния предявен размер от 150, 00 лева ОТХВЪРЛЯ иска като неоснователен.

ОСЪЖДА А.М.Г., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Н.Ш.Б. ***, с посочен адрес на практиката: гр. ***, да заплати на Р.А.А., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М. ***, с посочен адрес на практиката: гр. *** в качеството й на майка и законен представител на Г.А.Г., с ЕГН: **********, сумата от 130, 50 лева – разноски за платено адвокатско възнаграждение съразмерно с уважената част от иска.

ОСЪЖДА А.М.Г., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Н.Ш.Б. ***, с посочен адрес на практиката: гр. ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 43, 20 лева – дължима държавна такса за съдебно разглеждане на предявения иск съразмерно с присъденото увеличение на издръжката.

ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта досежно присъдената издръжка.

В частта, с която е допуснато предварително изпълнение, решението има характер на определение и подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд - Пловдив в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

В останалата си част решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от деня, в който съдът е посочил, че ще обяви решението си – 02.09.2015 г.

 

СМ/ВК                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/