Р Е Ш Е Н И Е

110

гр.Първомай, 06.11.2015 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито съдебно заседание на двадесет и девети юли две хиляди и петнадесета година, в състав

 

Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

след като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 96 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. чл. 318 – 329 от ГПК.

…………………………………………………………….

Мотивиран от горното, съдът 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между Д.Т.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. Първомай, обл. Пловдив, ул. „Княз Борис І” № 1, и И.Ж.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, сключен на 11.05.2003 г. в гр. Първомай, обл. Пловдив с Акт за граждански брак № 15/11.05.2003 г., съставен в Община – Първомай.

ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака съпругата Д.Т.И., с ЕГН: ********** да запази брачното си фамилно име.

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на малолетните деца В.И.И., с ЕГН: ********** и А.И.И., с ЕГН: ********** на тяхната майка Д.Т.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***.

ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на малолетните деца В.И.И., с ЕГН: ********** и А.И.И., с ЕГН: **********, при тяхната майка Д.Т.И., с ЕГН: ********** на адрес: ***.

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения между бащата И.Ж.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, и малолетните му деца В. И.И., с ЕГН: ********** и А. И.И., с ЕГН: **********, както следва: всяка първа и трета събота и неделя от месеца, във времето от 10:00 часа в събота до 18:00 часа в неделя, пет дни през пролетната и зимната ваканция, които дни през всяка поредна четна година могат да съвпадат с официалните и лични празници на децата, както и един месец през време на лятната ваканция на децата, който да не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

ПРЕДОСТАВЯ ползването на семейното жилище, находящо се в с. ***, ул. ***, на съпруга И.Ж.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***.

ОСЪЖДА И.Ж.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, да заплаща на всяко от малолетните си деца В.И.И., с ЕГН: ********** и А.И.И., с ЕГН: **********, чрез тяхната майка и законен представител Д.Т.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, месечна издръжка в размер на 120, 00 лева, считано от 25.03.2015 г. /датата на постъпване на исковата молба в съда/ до настъпване на законоустановена причина за изменение или прекратяване на издръжката, ведно със законната лихва върху всяка просрочена месечна вноска от падежа до окончателното й изплащане.

ОСЪЖДА И.Ж.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, да заплати на всяко от малолетните си деца В.И.И., с ЕГН: ********** и А.И.И., с ЕГН: **********, чрез тяхната майка и законен представител Д.Т.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, месечна издръжка в размер на 120, 00 лева за периода от 01.01.2015 г. до 24.03.2015 г. /вкл./, ведно със законната лихва върху всяка просрочена месечна вноска от падежа до окончателното й изплащане.

ОСЪЖДА Д.Т.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. С.С.М., вписана в регистъра на Адвокатска колегия – Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. Първомай, обл. Пловдив, ул. „Княз Борис І” № 1, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 25, 00 лева - окончателна държавна такса за решаване на делото за развод.

ОСЪЖДА И.Ж.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 399, 40 лева - окончателна държавна такса за решаване на делото за развод и за разглеждане на уважените искове за издръжка.

ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта, с която се присъжда издръжка.

В частта, с която е допуснато предварително изпълнение, решението има характер на определение и подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в едноседмичен срок от връчването му на страните. В останалата си част решението подлежи на обжалване с въззивна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

СМ/ПМ