Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е 

20

гр. Първомай, 25.03.2015 г.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ГР. ПЪРВОМАЙ, ІІ съдебен състав, в открито съдебно заседание на двадесет и пети февруари две хиляди и петнадесета година в състав:

                                                                                    

     ПРЕДСЕДАТЕЛ: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 3 по описа за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по чл. 12 и сл. от Закона за защита от домашното насилие /ЗЗДН/.

.....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Мотивиран от горното и на основание чл. 15 ал. 1 от ЗЗДН, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ДА СЕ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ЗАЩИТА на А.А.Д., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.С.М. при Адвокатска колегия – Пловдив, със служебен адрес на практиката: гр. *** по силата на която НАЛАГА следните мерки за защита:

ЗАДЪЛЖАВА А.А.Д., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***, да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо А.А.Д., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***.

ОТСТРАНЯВА А.А.Д., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***, от съвместно обитаваното с А.А.Д., с ЕГН: ********** жилище, находящо се в гр. ***, за срок от 18 месеца, считано от датата на издаване на заповедта за защита.

ЗАБРАНЯВА на А.А.Д., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. *** да приближава А.А.Д., с ЕГН: ********** и неговото жилище, находящо се в гр. ***, за срок от 18 месеца, считано от датата на издаване на заповедта за защита.

ЗАДЪЛЖАВА А.А.Д., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***, ДА ПОСЕЩАВА специализирана програма за извършители на домашно насилие в Център за превенция и преодоляване на домашното насилие и дискриминацията при Фондация „ДЖЕНДЪР АЛТЕРНАТИВИ” – гр. ***, при условия и индивидуален план, определени по усмотрение на посочената организация.

НАЛАГА на основание чл. 5 ал. 4 от ЗЗДН на А.А.Д., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***, ГЛОБА в размер на 300, 00 лева, платима по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт. 

ОСЪЖДА на основание чл. 11 ал. 2 от ЗЗДН А.А.Д., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 25, 00 лева – дължима държавна такса за разглеждане на производството пред настоящата инстанция.

На основание чл. 16 ал. 2 от ЗЗДН в заповедта за защита да се впише, че при неизпълнение на същата, полицейският орган, констатирал нарушението, задържа извършителя и уведомява незабавно органите на прокуратурата.

На основание чл. 16 ал. 3 от ЗЗДН препис от настоящото решение и от заповедта за защита ДА СЕ ВРЪЧИ на страните и ДА СЕ ИЗПРАТИ на Районно управление “Полиция” - гр. Първомай и на Фондация „ДЖЕНДЪР АЛТЕРНАТИВИ” – гр. *** при ОД на МВР за сведение и изпълнение. 

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – гр. Пловдив в 7-дневен срок от връчването му на страните.

                                                            

СМ/ВК                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ:/п/