Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е 

23

гр. Първомай, 25.03.2015 г

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ГР. ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на единадесети март две хиляди и петнадесета година в състав:

                                                                                    

     ПРЕДСЕДАТЕЛ: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 400 по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на Глава двадесет и пета от ГПК.

Предявен е иск с правно основание чл. 51 ал. 4 във вр. с чл. 150 във вр. с чл. 143 ал. 2 от Семейния кодекс.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Мотивиран от горното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ИЗМЕНЯ размера на издръжката, който З.А.Ю., с ЕГН: **********, с посочен адрес: с. ***, се е задължила да заплаща на своя син Юлиян Боянов Ю., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***, чрез неговия баща и законен представител Б.А.Ю., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***, по силата на Решение № 28/23.11.2007 г. по бр. дело № 32/2007 г. по описа на Районен съд - Първомай, като го увеличава от 30, 00 лева на 120, 00 лева, и ОСЪЖДА З.А.Ю., с ЕГН: **********, с посочен адрес: с. ***, да заплаща на сина си Юлиян Боянов Ю., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***, чрез неговия баща и законен представител Б.А.Ю., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.С.М. ***, със служебен адрес на практиката: гр. ***, месечна издръжка в размер на 120, 00 лева, считано от датата на подаване на исковата молба - 07.11.2014 г., до настъпване на причина за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска от падежа до пълното й изплащане.

ДОПУСКА на основание чл. 242 ал. 1 от ГПК предварително изпълнение на решението досежно присъдената издръжка.

ОСЪЖДА З.А.Ю., с ЕГН: **********, с посочен адрес: с. ***, да заплати на Б.А.Ю., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***, действащ в качеството на баща и законен представител на Б.А.Ю., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. С.С.М. ***, със служебен адрес на практиката: гр. ***, сумата от 200, 00 лева – разноски за адвокатско възнаграждение.

ОСЪЖДА З.А.Ю., с ЕГН: **********, с посочен адрес: с. ***, да заплати по сметка на Районен съд – гр. Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 129, 60 лева – дължима държавна такса за съдебно разглеждане на уважения иск.

В частта, с която е допуснато предварително изпълнение, решението има характер на определение и подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – гр. Пловдив в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

В останалата си част решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд – гр. Пловдив в двуседмичен срок от деня, в който съдът е посочил, че ще обяви решението си – 25.03.2015 г.

 

СМ/ВК                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ:/п/