Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е

73

гр. Първомай, 26.06.2015 г.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ГР. ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на тринадесети май две хиляди и петнадесета година в състав:

                                                                                  

                                                                                               Председател: София Монева

при секретаря Пегя Монева,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 308 по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Предявени са обективно кумулативно съединени искове, правно квалифицирани по чл. 127 ал. 2 във вр. с чл. 59, чл. 143 ал. 2 и чл. 149 от СК.

..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Мотивиран от горното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на малолетните деца И.З.И., с ЕГН: **********, роден на *** г., и З.З.Й., с ЕГН: **********, родена на *** г., на бащата З.И.Й., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Н.Ш.Б. при Адвокатска колегия – гр. Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. ***.

ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на малолетните деца И.З.И., с ЕГН: **********, роден на *** г., и З.З.Й., с ЕГН: **********, родена на *** г., при бащата З.И.Й., с ЕГН: **********, процесуално представляван по пълномощие от адв. Н.Ш.Б. при Адвокатска колегия – гр. Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. *** в жилището му, находящо се в с.***.

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения между майката А.С.Д., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. В. В. Д. при Адвокатска колегия – гр. Хасково, с посочен адрес на практиката: гр.  *** и малолетните деца И.З.И., с ЕГН: **********, роден на *** г., и З.З.Й., с ЕГН: **********, родена на *** г., както следва: всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 10:00 часа в събота до 18:00 часа в неделя, пет дни през пролетната и зимната ваканция, които дни през всяка поредна четна година могат да съвпадат с официалните и лични празници на децата, както и един месец през лятната ваканция, несъвпадащ с платения годишен отпуск на бащата.

               ОСЪЖДА А.С.Д., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. В.В.Д. при Адвокатска колегия – гр. Хасково, с посочен адрес на практиката: гр.***, да заплаща на всяко едно от малолетните си деца И. З.И., с ЕГН: **********, роден на *** г., и З.З.Й., с ЕГН: **********, родена на *** г., чрез техния баща и законен представител З.И.Й., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Н.Ш.Б. при Адвокатска колегия – гр. Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. ***, месечна издръжка в размер на 90, 00 лева, считано от 19.08.2014 г. до настъпване на законна причина за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена месечна вноска от падежа до пълното й изплащане.

ОСЪЖДА А.С.Д., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. В.В.Д. при Адвокатска колегия – гр. Хасково, с посочен адрес на практиката: гр. ***, да заплати на малолетното си дете И.З.И., с ЕГН: **********, роден на *** г., чрез неговия баща и законен представител З.И.Й., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Н.Ш.Б. при Адвокатска колегия – гр. Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. ***месечна издръжка в размер на 90, 00 лева за периода от 19.08.2013 г. до 19.08.2014 г., ведно със законната лихва върху всяка просрочена месечна вноска от падежа до пълното й изплащане.

ОСЪЖДА А.С.Д., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. В.В.Д. при Адвокатска колегия – гр. Хасково, с посочен адрес на практиката: гр. ***, да заплати на малолетното си дете З.З.Й., с ЕГН: **********, родена на *** г., чрез нейния баща и законен представител З.И.Й., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представляван по пълномощие от адв. Н.Ш.Б. при Адвокатска колегия – гр. Пловдив, с посочен адрес на практиката: гр. ***, месечна издръжка в размер на 90, 00 лева за периода от 19.04.2014 г. до 19.08.2014 г., ведно със законната лихва върху всяка просрочена месечна вноска от падежа до пълното й изплащане, като за периода от 19.08.2013 г. до 19.04.2014 г. ОТХВЪРЛЯ иска като неоснователен.

ОСЪЖДА А.С.Д., с ЕГН: **********, с посочен адрес: ***, процесуално представлявана по пълномощие от адв. В.В.Д. при Адвокатска колегия – гр. Хасково, с посочен адрес на практиката: гр. *** да заплати по сметка на Районен съд – гр. Първомай в полза на бюджета на съдебната власт, сумата от 316, 80 лева – държавна такса за съдебно разглеждане на уважените искове за издръжка.

ДОПУСКА на основание чл. 242 ал. 1 от ГПК предварително изпълнение на решението в частта, с която се присъжда издръжка.

В частта, с която е допуснато предварително изпълнение, решението има характер на определение и подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – гр. Пловдив в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

В останалата си част решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд – гр. Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:/п/

СМ/ВК