Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е

2

гр. Първомай, 05.01.2015 г

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ГР. ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на двадесет и четвърти септември две хиляди и четиринадесета година в състав:

                                                                                    

           ПРЕДСЕДАТЕЛ: София Монева

при секретаря Петя Монева,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 531 по описа за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Предявени са обективно кумулативно съединени искове, правно квалифицирани по чл. 127 ал. 2 и чл. 143 ал. 2 от СК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Мотивиран от горното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на ненавършилото пълнолетие дете М.Д.П., с ЕГН: **********, роден на *** г., на майката Р.Д.К., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***.

ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на ненавършилото пълнолетие дете М.Д.П., с ЕГН: **********, роден на *** г., при майката Р.Д.К., с ЕГН: ********** ***.

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на бащата Д.И.П., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***, с ненавършилото му пълнолетие дете М.Д.П., с ЕГН: **********, роден на *** г., както следва: всяка първа и трета събота и неделя от месеца в интервала от 10:00 часа до 12:00 часа и от 16:00 часа до 19:00 часа на обществени места или в дома на бащата, находящ се в гр. *** като до навършване на 6-годишна възраст на детето срещите следва да протичат в присъствието на майката Р.Д.К. или на неин сродник измежду майка й М.М.К., баща й Д.М.К., брат й М. Д. К. или снаха й В.Н.К., а след като детето навърши посочената възраст бащата може да вижда и взима детето всяка първа и трета събота и неделя от месеца с пресписване и без присъствие на трети лица, както и по един месец през лятото, който да не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

ОСЪЖДА Д.И.П., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***, представляван по пълномощие от адв. М.С.П. и адв. Н.К.К., вписани при Пловдивска адвокатска колегия, със служебен адрес: гр. ***, да заплаща на ненавършилия пълнолетие свой син М.Д.П., с ЕГН: **********, роден на *** г., чрез неговата майка и законен представител Р.Д.К., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***, месечна издръжка в размер на 120, 00 лева, платима до 10-то число на текущия месец, считано от 05.02.2014 г. до настъпване на законна причина за прекратяване на издръжката ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска, считано от датата на падежа й до датата на пълното й изплащане.

ДОПУСКА на основание чл. 242 ал. 1 от ГПК предварително изпълнение на решението в частта, с която се присъджа издръжка.

ОСЪЖДА Д.И.П., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***, представляван по пълномощие от адв. М.С.П. и адв. Н.К.К., вписани при Пловдивска адвокатска колегия и със служебен адрес: гр. ***, да заплати на Р.Д.К., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***, представлявана по пълномощие от адв. Г.Д.Б. от „Адвокатско дружество ***, П. и Б.”, с БУЛСТАТ: ***, със седалище и адрес на управление: гр. ***. , вписан при Пловдивска адвокатска колегия, със служебен адрес: гр. ***сумата от 703, 00 лева – деловодни разноски за платено адвокатско възнаграждение и депозит за съдебнопсихиатрична експертиза.

ОСЪЖДА Д.И.П., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***, представляван по пълномощие от адв. М.С.П. и адв. Н.К.К., вписани при Пловдивска адвокатска колегия и със служебен адрес: гр. ***, да заплати по сметка на Районен съд – гр. Първомай в полза на бюджета на съдебната власт, сумата от 172, 80 лева – държавна такса върху присъдената издръжка.

В частта, с която е допуснато предварително изпълнение, решението има характер на определение и подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – гр. Пловдив в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

В останалата си част решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд – гр. Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

  

РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/

СМ/ВК