ПРИСЪДА

 

№ 23

 

град Първомай, 11.12.2014 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав в открито съдебно заседание на единадесети декември две хиляди и четиринадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

Съдебни заседатели:

П.Д.

Д.М.

 

при участието на секретаря А.Г. и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 182 по описа на Съда за 2014 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия А.М.В., роден на *** ***, ЕГН **********, ***, с адрес:***, за виновен в това, че на 22.07.2014 година в село Дълбок извор, община Първомай, област Пловдив, като непълнолетен, но след като е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, извършва полово сношение с лице от същия пол, ненавършило 14-годишна възраст – И.З.И., ЕГН **********,***, поради което и на основание чл. 157, ал. 3, предложение първо във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК и във връзка с чл. 55, ал. 1, т. 2, буква Б от НК го осъжда на обществено порицание, което да се изпълни чрез прочитане на присъдата пред учителите и учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, село Дълбок извор, област Пловдив.

Осъжда подсъдимия А.М.В. да заплати на З.И.Й. (баща на малолетния пострадал И.З.И. ***) сумата в размер на 4000 (четири хиляди) лева - обезщетение за причинените от престъплението по чл. 157, ал. 3, предложение първо във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК неимуществени вреди – претърпени в резултат на деянието болки и страдания, а в останалата част до предявения размер от 5000 лева отхвърля иска като неоснователен.

Осъжда подсъдимия А.М.В. да заплати в полза на Висшия съдебен съвет по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 490,00 (четиристотин и деветдесет) лева за експертизи на досъдебното производство; сумата от 160,00 (сто и шестдесет) лева за държавна такса върху уважения размер от гражданския иск, както и сумата от 5 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Пловдив в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

СЗ / АГ