ПРИСЪДА

 

№ 22

 

град Първомай, 04.12.2014 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав, в открито съдебно заседание на четвърти декември две хиляди и четиринадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря П.М. и прокурора Йоанна Запрянова., разгледа докладваното от Председателя НОХД № 162 по описа на Съда за 2014 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия К.И.К., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, неосъждан, със средно-специално образование, неработещ, живущ ***, за виновен в това, че на 03.07.2014 година в село Искра, област Пловдив, управлява моторно превозно средство - лек автомобил „Опел Вектра” с ДК № *** - с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 3,30 на хиляда, установено по надлежния ред с Протокол за химическа експертиза № 588 / 04.07.2014 година, поради което и на основание чл. 343б, ал. 1 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на лишаване от свобода в размер на девет месеца.

На основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага наказанието лишаване от свобода в размер на девет месеца за срок от три години.

На основание чл. 67, ал. 2 от НК възлага на полицейски инспектор от РУ „Полиция” по местоживеене на подсъдимия К.И.К. полагането на възпитателни грижи през изпитателния срок на условното осъждане.

 

На основание чл. 343г във връзка с чл. 343б, ал. 1 във връзка с чл. 37, ал. 1, т. 7 от НК лишава подсъдимия К.И.К. от право да управлява моторно превозно средство за срок от девет месеца.

 

На основание чл. 59, ал. 4 от НК приспада времето, през което подсъдимият К.И.К. е лишен по административен ред от възможността да упражнява това право, считано от 03.07.2014 година до влизане на присъдата в сила.

 

Осъжда подсъдимия К.И.К. да заплати:

·   по сметка на РУ „Полиция” – Първомай сумата от 25,00 лева за химическа експертиза на досъдебното производство;

·   по сметка на Районен съд – Първомай в полза на Висш съдебен съвет сумата от 25,00 лева за експерт в съдебно заседание.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

п

 

 

СЗ / ПМ