ПРИСЪДА

 

№ 8

 

град Първомай, 16.04.2014 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, втори съдебен състав в открито съдебно заседание на шестнадесети април две хиляди и четиринадесета година в състав:

 

Председател:

Павел Павлов

Съдебни заседатели:

П.Д.

Т.Б.

 

при участието на секретаря А.Г. и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 37 по описа на Съда за 2014 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия Д.И.Д., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, неосъждан, с основно образование, ученик в самостоятелна форма на обучение *, неработещ, с адрес:***, за виновен в това, че на 31.05.2013 година в град Първомай, област Пловдив, причинява на Е.М.К. ***, средна телесна повреда – пълно открито счупване на долната челюст вдясно в областта на 44, 45 зъби и пълно счупване на кондиларния израстък вляво, довело до счупване на челюст, поради което и на основание чл. 129, ал. 1 във връзка с ал. 2 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на лишаване от свобода в размер на четири месеца.

Отлага на основание чл. 66, ал. 1 от НК изпълнението на така наложеното наказание лишаване от свобода в размер на четири месеца за срок от три години.

Възлага на основание чл. 67, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК на съответния полицейски инспектор от РУ „Полиция” по местоживеене на подсъдимия Д.И.Д. полагането на възпитателни грижи през изпитателния срок на условното осъждане.

Осъжда подсъдимия Д.И.Д. да заплати на Е.М.К. ***, сумата в размер на 6000 (шест хиляди) лева - обезщетение за причинените от престъплението по чл. 129, ал. 1 във връзка с ал. 2 от НК неимуществени вреди – претърпени в резултат на деянието болки и страдания - ведно със законната лихва от 31.05.2013 година - датата на деянието до окончателното изплащане на сумата, както и направените в хода на наказателното производство разноски в размер на 300 (триста) лева.

Осъжда подсъдимия Д.И.Д. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 70 (седемдесет) лева за съдебномедицинска експертиза на досъдебното производство; сумата от 240 (двеста и четиридесет) лева за държавна такса върху уважения гражданския иск, както и сумата от 5 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Пловдив в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

ПП / АГ