ПРИСЪДА

 

№ 2

 

град Първомай, 18.02.2014 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав в открито съдебно заседание на осемнадесети февруари две хиляди и четиринадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

Съдебни заседатели:

П.П.

П.Г.

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 222 по описа на Съда за 2013 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия А.К.С., роден на *** ***, ЕГН **********, турчин, български гражданин, неженен, неосъждан, с начално образование, неработещ, с адрес:***, за виновен в това, че на 05.04.2013 година в село Воден, област Пловдив, се съвкупява с лице от женски пол, ненавършило 18-годишна възраст – Б.К.К., - като я принуждава към това със сила и заплашване, поради което и на основание чл. 152, ал. 2, т. 1 във връзка с ал. 1, т. 2 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на лишаване от свобода в размер на четири години и шест месеца.

На основание чл. 58а, ал. 1 от НК намаля с една трета така наложеното наказание и определя лишаване от свобода в размер на три години.

На основание чл. 61, т. 3 във връзка с чл. 59, ал. 1 от ЗИНЗС определя първоначален общ режим за така наложеното и намалено наказание лишаване от свобода, което да се изтърпи от подсъдимия в затвор или затворническо общежитие от открит тип.

 

Осъжда подсъдимия А.К.С. да заплати на Б.К. ***, сумата от 8000 (осем хиляди) лева - обезщетение за причинените на пострадалата от престъплението по чл. 152, ал. 2, т. 1 във връзка с ал. 1, т. 2 от НК неимуществени вреди, ведно със законната лихва от датата на деянието – 05.04.2013 година - до окончателното изплащане на сумата.

 

Осъжда подсъдимия А.К.С. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 610,00 (шестстотин и десет) лева за деловодни разноски, сумата от 320,00 (триста и двадесет) лева за държавна такса върху уважената сума от гражданския иск, както и сумата от 5,00 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Пловдив в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

СЗ / АГ