ПРИСЪДА

 

№ 1

 

град Първомай, 13.02.2014 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на тринадесети февруари две хиляди и четиринадесета година със

 

Съдия докладчик:

Спасимир Здравчев

,

при участието на секретаря Атанаска гаджева,

разгледа докладваното от съдията НЧХД № 104 по описа на Съда за 2012 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия К.В.К., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, осъждан, с начално образование, неженен, работещ обща работа в ***, живущ ***, за невинен в това, че на 12.09.2012 година в село Градина, община Първомай, област Пловдив, причинява на В.Т.С. ***, лека телесна повреда, изразяваща се в порезна рана в долната трета на лявата мишница - разстройство на здравето извън случаите на чл. 128 и чл. 129 от НК - и на основание чл. 304 от НПК го оправдава по повдигнатото му обвинение за престъпление по чл. 130, ал. 1 от НК.

 

Отхвърля като неоснователен приетият за съвместно разглеждане граждански иск, предявен от В.Т.С. срещу подсъдимия К.В.К. в размер на 1000 (хиляда) лева – поискано обезщетение за претърпените от първия неимуществени вреди – болки и страдания от деянието, причинено от втория, за което с тъжбата му е повдигнато обвинение по чл. 130, ал. 1 от НК.

Осъжда на основание чл. 190, ал. 1 от НПК тъжителя В.Т.С. да заплати:

·        по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 80,00 (осемдесет) лева за деловодни разноски;

·        на К.В.К. сумата от 300,00 (триста) лева за процесуално представителство.

 

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в 15-дневен срок от днес.

 

Съдия:

(п)

 

СЗ / АГ