О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

гр. Първомай, 04.08.2014 г.

 

РАЙОНЕН СЪД - ПЪРВОМАЙ - ІІ гр. състав, в закрито съдебно заседание на четвърти август две хиляди и четиринадесета година, в състав

 

                                                                                                  Председател: СОФИЯ МОНЕВА

 

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 256 по описа на съда за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Настоящото производство е образувано по искова молба вх. № 2872/17.06.2014 г., с която З.Г.К., с ЕГН: ********** от гр. Първомай предявява срещу Г.П.К., с ЕГН: ********** от гр. Първомай иск с правно основание по чл. 144 от СК.

С постъпила молба вх. № 3352/21.07.2014 г. ищцата заявява оттегляне на иска си  поради доброволно извънсъдебно уреждане на отношенията й с ответника.

Предвид изричната воля на ищеца и доколкото към настоящия процесуален етап съгласно чл. 232 от ГПК правните последици на визираното процесуално действие по разпореждане с предмета на спора не са обвързани от съгласието на ответника, съдът намира, че поради десезирането му производството следва да се прекрати.

Водим от горното съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРЕКРАТЯВА гражданско дело № 256/2014 г. по описа на Районен съд – гр. Първомай, ІІ състав, на основание чл. 232 от ГПК поради оттегляне на иска.

Определението подлъжи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – гр. Пловдив в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.  

                                                                             

                                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                                                                                          /София Монева/