О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

гр. Първомай, 27.06.2014 г.

 

РАЙОНЕН СЪД - ПЪРВОМАЙ - ІІ гр. състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и седми юни две хиляди и четиринадесета година, в състав

 

                                                                                                  Председател: СОФИЯ МОНЕВА

 

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 250 по описа на съда за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Настоящото производство е образувано по молба вх. № 2798/12.06.2014 г. на А.Т.П., с ЕГН: ********** и Н.Т.П., с ЕГН: ********** – и двамата от гр. Първомай, обл. Пловдив, с правно основание чл. 50 от СК във вр. с чл. 330 от ГПК.

С Разпореждане на съда от 12.06.2014 г. делото е насрочено за разглеждане в открито заседание с призоваване на молителите.

На 26.06.2014 г. е постъпила молба вх. № 3051/26.06.2014 г. от името на молителя Н.Т.П., с която същият заявява, че оттегля молбата си за развод и моли производството да бъде прекратено.

С оглед така изразената воля на един от съпрузите за оттегляне на съгласието му за развод, съдът намира, че е отпаднала изискуемата предпоставка за допустимост на настоящото охранително производство, поради което същото подлежи на прекратяване.

Предвид така постъпилата молба и на основание чл. 539 ал. 1 т. 1 от ГПК съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРЕКРАТЯВА гражданско дело № 250/2014 г. по описа на Районен съд – гр. Първомай.

Настоящото определение да се съобщи на Дирекция “Социално подпомагане” – гр. Първомай.

Определението е неокончателно и подлъжи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – гр. Пловдив в едноседмичен срок от съобщаването му на молителите.  

                                                                             

                                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                                                                                          /София Монева/