П Р О Т О К О Л

№ 320

 

гр. Първомай, 19.11.2014 година

 

РАЙОНЕН СЪД – ГР. ПЪРВОМАЙ, ВТОРИ СЪДЕБЕН СЪСТАВ, в открито заседание на деветнадесети ноември 2014 година, с

 

      ПРЕДСЕДАТЕЛ: СОФИЯ МОНЕВА

 

при участие на секретаря Петя Монева

 

сложи на разглеждане гр. д. № 212 по описа за 2014 година, докладвано от Председателя.

 

На именното повикване в 10:30 часа:

Жалбоподателят Н.Т.Т., редовно уведомен, се явява лично и с адв. С.С.М. при Пловдивска адвокатска колегия, с пълномощно, приложено по делото.

За ответника по жалбата Общинска служба по земеделие - Първомай, редовно уведомен, се явява Началникът на службата - М.М.М..

 

Съдът предостави възможност на страните да изложат становище по хода на делото.

 

Адвокат С.М.: Да се даде ход на делото.

Ответник по жалбата М.М.: Да се даде ход на делото.

 

След положителна констатация за редовното призоваване на страните, за допустимостта на производството и за отсъствие на процесуални пречки за даване ход на делото, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

Адвокат С.М.: Постигнали сме проект на споразумение, сключено между доверителя ми и ответника по жалбата, с което спорът по настоящото дело се счита разрешен, като моля съда да потвърди същото по реда на чл. 178 от АПК.

Ответник по жалбата М.М.: Придържам се към казаното от адв. С.М.. Лично съм подписала така представеното в днешно съдебно заседание споразумение и моля същото да бъде одобрено от съда в този му вид.

Доколкото не постъпиха искания за корекции и допълнения в съдържанието на депозирания в днешно съдебно заседание проект на споразумение, съдът намира, че същият следва да се приеме като писмено доказателство и съдържанието му да се впише в съдебния протокол, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИЕМА и ПРИЛАГА като писмено доказателство по делото представения в днешно съдебно заседание проект за споразумение между страните.

ВПИСВА в съдебния протокол  окончателният вариант на същото, както следва:

СЪДЕБНО СПОРАЗУМЕНИЕ

Днес 19 ноември 2014 година, в съдебно заседание по гр.дело № 212 по описа за 2014 година на Районен съд – гр. Първомай, между долуподписаните:

1. ОБЩИНСКА СЛУЖБА ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ – ГР. ПЪРВОМАЙ, с  адрес: гр. Първомай, *** представлявано от М.М.  М., ЕГН ********** на основание чл. 17, ал. 9 от Закон за собствеността и ползването на земеделските земи, в качеството на Началник на Общинска служба по земеделие – гр. Първомай,

и

2. Н.Т.Т., ЕГН **********, с л. к. № 643791389, издадена на 06.02.2012г. от МВР-гр. Пловдив, с постоянен адрес: ***.

Като се взе предвид, че Общинска служба по земеделие – гр. Първомай и Н.Т.Т. са страните по гр. дело № 212/2014 г., по описа на Районен съд – гр. Първомай, образувано по повод на жалба подадена от Н.Т.Т. против решение № 1-C/30.04.2014г. на Общинска служба по земеделие – гр. Първомай в част III от същото, в която е отказано възстановяването на правото на собственост в съществуващи/възстановими/ стари реални граници на нива от 1, 407 дка, представляваща имот № 007099, IV кат., в землището на с. Градина в м. „Джамал“, и че страните имат желание доброволно да уредят възникналите между тях противоречия,

НА ОСНОВАНИЕ ЧЛ. 20 ВЪВ ВР. С ЧЛ. 178 ОТ АПК СТРАНИТЕ СЕ СПОРАЗУМЯХА ПРЕД СЪДА ЗА СЛЕДНОТО:

1.Н.Т.Т. заявява, че оттегля жалбата си против решение № 1-C/30.04.2014г. на Общинска служба по земеделие – гр. Първомай в част III от същото, в която е постановен отказ от възстановяване на право на собственост в съществуващи /възстановими/ стари реални граници на имот № 007099, представляващ нива с площ от 1, 407 дка, IV кат., находящ се в м. „Джамал“, землището на с. Градина, общ. Първомай, област Пловдив с мотива, че правото на собственост не се възстановява поради извършена разпоредителна сделка с имота – покупко-продажба, обективирана в нотариален акт № 115/17.11.2004г., чиято доказателствена сила не е била оборена по съответния ред и Общинска служба по земеделие-гр. Първомай няма правомощия да се произнася, разрешавайки спора.

2.Страните в настоящото производство приемат и се съгласяват, че подадената от Н.Т.Т. молба No ПО-06-00-091 от 20.02.2014 г. за изпълнение на влязло в законна сила на 08.11.2013г. съдебно решение № 604 от 02.04.2013г., постановено по гр. д. № 3035/2012г. по описа на Окръжен съд-гр. Пловдив, с което е бил разрешен спор за материално право по реда на чл. 14, ал. 4 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи в полза на наследниците на *** по отношение на недвижим имот – нива от 5, 500 дка, IV кат., находящ се в землището на с. Градина, общ. Първомай, следва да бъде удовлетворена по отношение възстановяването на правото на собственост върху имот № 007099, представляващ нива с площ от 1, 407 дка, IV кат., находящ се в м. „Джамал“, землището на с. Градина, общ. Първомай, област Пловдив

3.Общинска служба по земеделие-гр. Първомай се задължава да издаде индивидуален административен акт по реда на чл. 14, ал. 7а от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, с който да изпълни съдебно решение № 604 от 02.04.2013г., постановено по гр. д. № 3035/2012г. по описа на Окръжен съд-гр. Пловдив, като възстанови правото на собственост на наследниците на *** върху имот № 007099, представляващ нива с площ от 1, 407 дка, IV кат., находящ се в м. „Джамал“, землището на с. Градина, общ. Първомай, област Пловдив, в срок до 30.01.2015 г.

4. Страните се съгласяват, че с изпълнението на поетите в това споразумение задължения се погасява спора по гр.дело № 212/2014 г., по описа на Районен съд – гр. Първомай и страните ще считат отношенията си за напълно уредени и няма да имат каквито и да било претенции една спрямо друга.  

5. Страните по настоящото споразумение заявяват, че не претендират присъждане на направени съдебни, деловодни и каквито и да било други разноски, включително и адвокатски хонорари, направени във връзка и/или по повод на настоящото производство, а така също и тези които ще бъдат евентуално допълнително направени във връзка и/или по повод приключването на настоящото производство, така както са ги направили и така както ще ги направят.

6. Потвърденото от съда споразумение има значение на влязло в сила съдебно решение, което не може да бъде обжалвано от  страните. 

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

ЖАЛБОПОДАТЕЛ – Н.Т.Т. 

 ………………………………………………………..

ЗА ОТВЕТНИКА – ОБЩИНСКА СЛУЖБА ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ-ГР. ПЪРВОМАЙ – М.М.М.

………………………………………………….

След като съобрази, че споразумението е постигнато и подписано от всички страни по делото, че удовлетворява изискванията на чл. 178 ал.1 във вр. с чл. 20 ал. 5 от АПК, че с него са разрешени спорните въпроси – предмет на настоящото производство, че не засяга въпроси, чието разрешаване изисква мнението или съгласието на друг орган, както и че с оглед поетите с него задължения не противоречи на закона, съдът намира, че същото следва да бъде потвърдено, а оспореният административен акт обезсилен.

С оглед гореизложеното и на основание чл. 178 ал. 4 от АПК съдът

О П Р Е Д Е Л И:

 ПОТВЪРЖДАВА подписаното между страните в днешното съдебно заседание съдебно споразумение с горепосоченото съдържание.  

ОБЕЗСИЛВА отказа да се възстанови правото на собственост в съществуващи /възстановими/ страни реални граници на следния недвижим имот: нива, съставляваща имот № 007099 с площ от 1, 407 дка, четвърта категория, находяща се в местносттаДЖАМАЛ в землището на с. Градина, общ. Първомай, област Пловдив, обективиран в пункт ІІІ от Решение № 1-С/30.04.2014 г. на Общинска служба по земеделие – Първомай за възстановяване правото на собственост на земи в съществуващи или възстановими  стари реални граници в землището на с. Градина.

 ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело212/2014 г. по описа на Районен съд - Първомай поради постигнато между страните споразумение.

Определението не подлежи на обжалване.

 

Заседанието се закри в 11:30 часа.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

 

Председател:

 

 

Секретар: