О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

гр. Първомай, 02.07.2014 г.

 

РАЙОНЕН СЪД - ПЪРВОМАЙ - ІІ гр. състав, в закрито съдебно заседание на втори юли две хиляди и четиринадесета година, в състав

 

                                                                                                  Председател: СОФИЯ МОНЕВА

 

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 80 по описа на съда за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Настоящото производство е образувано по искова молба вх. № 771/17.02.2014 г. на А.К.Б., с ЕГН: ********** от гр. Пловдив, с която същата предявява срещу Р.П.Б., с ЕГН: ********** от гр. Пловдив брачен иск с правно основание по чл. 49 от СК, обективно кумулативно съединен с небрачни такива.

С Разпореждане на съда от 09.07.2014 г. делото е насрочено за разглеждане в открито заседание с призоваване на страните.

На 27.06.2014 г. е постъпила молба вх. № 3061/27.06.2014 г. от името на ищцата А.К.Б., с която същата заявява отказ от предявения иск поради настъпила смърт на ответника, в уверение на което представя заверен препис на Препис-извлечение от акт за смърт № 0235/16.06.2014 г.

Видно от съдържанието на последния ответникът Р.П.Б. е починал на 15.06.2014 г. в гр. Пловдив, с оглед на което и предвид недопустимостта на процесуално правоприемство във висящо исково брачно производство, както и неприложимостта на разпоредбата на чл. 328 от ГПК за продължаване делото от наследниците, настъпилата смърт на ответника се явява основание за прекратяване на производството.

Водим от горното съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОТМЕНЯ разпореждане на съда от 10.06.2014 г. за насрочване на делото за разглеждане в открито съдебно заседание.

ПРЕКРАТЯВА гражданско дело № 80/2014 г. по описа на Районен съд – гр. Първомай.

Настоящото определение да се съобщи на Дирекция “Социално подпомагане” – гр. Първомай.

Определението е неокончателно и подлъжи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – гр. Пловдив в едноседмичен срок от съобщаването му на ищцата.  

                                                                             

                                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                                                                                          /София Монева/