О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

 

        /30.04.2014 година, град Първомай

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

 

РАЙОНЕН СЪД – гр. Първомай, гражданско отделение, II граждански състав, в закрито заседание на тридесети април две хиляди и четиринадесета година, като разгледа докладваното от съдията СОФИЯ МОНЕВА гр. дело № 32 по описа на съда за 2014 г., намира следното:

            С депозиран от ответницата С.Г.Г. писмен отговор на заведената срещу нея исковата молба, постъпил в РС – Първомай на 30.04.2014 г. в рамките на предвидения в чл. 131 ал. 1 от ГПК срок, същата е направила възражение за неподсъдност на делото пред РС – Първомай и съответно е аргументирала искане съдът да прекрати производството по делото и да изпрати същото по подсъдност на Районен съд - Пловдив.

            Съблюдавайки общата местна подсъдност по чл. 105 от ГПК, приложима в настоящата хипотеза предвид естеството на предявените с исковата молба обективно съединени искове, и съобразявайки приложения към отговора заверен препис от документ за самоличност - лична карта на ответницата, от който е видно, че постоянният й адрес е регистриран в гр. Стамболийски, обл. Пловдив, направеното възражение се явява допустимо, основателно и следва да се уважи, като производството по делото следва да се прекрати пред РС – Първомай и да се изпрати по подсъдност на местнокомпетентния Районен съд - Пловдив.

Мотивиран от горното, и на основание чл. 105 във връзка с чл. 118 и чл. 119 ал. 3 от ГПК, Съдът

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 32/2014 г. по описа на Районен съд - Първомай, II гр. състав.

ИЗПРАЩА делото ПО ПОДСЪДНОСТ НА Районен съд – гр. Пловдив.

Настоящото определение подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – гр. Пловдив в едноседмичен срок от връчването му на страните.

СЛЕД влизане на определението в сила делото ДА СЕ ИЗПРАТИ на Районен съд – гр. Пловдив.

 

                                                                      

                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

 

СМ / НК