О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

 

06.03.2014 година     град Първомай

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

 

РАЙОНЕН СЪД – гр. Първомай, гражданско отделение, II граждански състав, в закрито заседание на шести март две хиляди и четиринадесета година, като разгледа докладваното от съдията ПАВЕЛ ПАВЛОВ гр. дело № 530 по описа на съда за 2014 г., намира следното:

           

Постъпил е на 19.02.2014 г. писмен отговор на исковата молба, подаден от ответника Ю.С. ***, който е направил възражение за неподсъдност на делото пред РС – Първомай и искане съдът да прекрати производството по делото и да изпрати същото по подсъдност на Районен съд – гр. Казанлък.

            Съдът констатира, че действително постоянният адрес на ответника е в с. Хаджидимитрово, Община Казанлък, поради което, и предвид разпоредбата на чл.14 от сключения между страните на 10.11.2009 г. в гр. Първомай Договор за производство и изкупуване на плодове и зеленчуци за преработка (доколкото ищецът не е ангажирал доказателства за месторегистрацията си в качеството му на Възложител по Договора – за да намери приложение чл.15 от Договора относно уговорената с него подсъдност),  съдът намира, че направеното възражение се явява основателно и следва да се уважи, като се прекрати пред РС – Първомай производството по делото и то се изпрати по подсъдност на Районен съд - Казанлък.

Мотивиран от горното, и на основание чл.105 във връзка с чл.118 и чл. 119, ал.3 от ГПК, съдът

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 530/2013 г. по описа на Районен съд - Първомай, II гр. състав.

ИЗПРАЩА делото ПО ПОДСЪДНОСТ НА Районен съд – гр. Казанлък.

Определението може да се обжалва с частна жалба пред Окръжен съд – гр. Пловдив в едноседмичен срок от връчването му на страните.

СЛЕД влизане в сила на определението ДА СЕ ИЗПРАТИ делото на Районен съд – гр. Казанлък.

 

           

 

 

 

 

 

                             РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

 

 

 

ПП / НК