О П Р Е Д Е Л Е Н И Е  

 

гр. Първомай, 26.06.2014 г.

 

РАЙОНЕН СЪД – ГР. ПЪРВОМАЙ, втори състав, в закрито заседание на двадесет и шести юни две хиляди и четиринадесета година в състав:

 

                                                                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: СОФИЯ МОНЕВА

 

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 290 по описа за 2012 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Настоящото производство е образувано по искова молба вх. № 4089/11.09.2012 г., с която ищцата С.Г.Г., с ЕГН: ********** от гр. Стамболийски, представлявана от пълномощика си адв. М.С.С.-Д. при Софийска адвокатска колегия, предявява срещу Л.Б.В., с ЕГН: ********** от гр. Пловдив иска за съдебна делба на съсобствен недвижим имот.

С протоколно определение, постановено в открито съдебно заседание на 21.10.2013 г., съдът е разпоредил спиране на настоящото производство на основание чл. 229 ал. 1 т. 1 от ГПК, за което на страните е съобщено съответно на 04.11.2013 г. и 11.11.2013 г. По делото не са ангажирани данни посоченото определение да е било обект на въззивен контрол, поради което същото се счита влязло в сила след изтичане на законоустановения едноседмичен срок за атакуването му пред Окръжен съд – гр. Пловдив.

    Съобразявайки обстоятелството, че по делото не е постипило искане от някоя от страните за възобновяване на производството, спряно по тяхно общо съгласие, и предвид изтеклия към момента шестмесечен срок, визиран в разпоредбата на чл. 231 ал. 1 от ГПК, съдът намира, че производството следва да бъде прекратено.

Мотивиран от горното и на основание чл. 231 ал. 1 от ГПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 290/2012 г. по описа на Районен съд – гр. Първомай.

   Определението е неокончателно и подлъжи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – гр. Пловдив в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.   

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: