Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е 

115

гр. Първомай, 09.12.2014 г

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ГР. ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на трети декември две хиляди и четиринадесета година в състав:

                                                                                    

          Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 390 по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по чл. 330 от ГПК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Мотивиран от горното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК, сключен на 14.04.1991 г. в с. Караджалово, общ. Първомай, обл. Пловдив с Акт за граждански брак № 2/14.04.1991 г. на Кметство – с. Караджалово между Г.В.Т., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***, и Т.В.Т., с ЕГН: **********, с посочен адрес: с. ***, представлявани по пълномощие от адв. И.С.Д. при Адвокатска колегия – гр. Пловдив, със служебен адрес: гр. Първомай, ул. „Княз Борис І” № 1, поради СЕРИОЗНО И НЕПОКОЛЕБИМО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между Г.В.Т., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. *** и Т.В.Т., с ЕГН: **********, с посочен адрес: с. ***, представлявани по пълномощие от адв. И.С.Д. при Адвокатска колегия – гр. Пловдив, със служебен адрес: гр. ***, споразумение по чл. 51 ал. 1 от СК, по силата на което:

ü        Страните нямат родени от брака ненавършили пълнолетие деца;

ü        След прекратяване на брака ползването на придобитото по време на брака семейно жилище, находящо се в гр. ***, се предоставя на съпругата Г.В.Т., с ЕГН: **********;

ü        След прекратяване на брака съпругата Г.В.Т., с ЕГН: ********** ще възстанови предбрачното си фамилно име – И.;

ü      Съпрузите нямат претенции за издръжка помежду си;

ü      С настоящото споразумение страните уреждат всички свои лични отношения, възникнали по време на брака.

ОСЪЖДА Г.В.Т., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр.***, представлявана по пълномощие от адв. И.С.Д. при Адвокатска колегия – гр. Пловдив, със служебен адрес: гр. ***, ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 20, 00 лева – окончателна държавна такса за допускане на развода.

ОСЪЖДА Т.В.Т., с ЕГН: **********, с посочен адрес: с. ***представляван по пълномощие от адв. И.С.Д. при Адвокатска колегия – гр. Пловдив, със служебен адрес: гр. ***, ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 20, 00 лева - окончателна държавна такса за допускане на развода.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

СМ/ВК                                                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ:/п/