Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е 

103

гр. Първомай, 17.11.2014 г

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ГР. ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на петнадесети октомври две хиляди и четиринадесета година в състав:

                                                                                    

   ПРЕДСЕДАТЕЛ: София Монева

при секретаря Мария Запрянова,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 361 по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по чл. 330 от ГПК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Мотивиран от горното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК, сключен на 23.02.2006 г. в гр. Първомай с Акт за граждански брак № 6/23.02.2006 г. на Община – Първомай между М.Й., с ЕГН: ********** – гражданин на Република Турция, роден на *** г. в Германия, със статут на постоянно пребиваващ в Република България чужденец, с посочен адрес: с. ***, и С.А.М., с ЕГН: **********, с посочен адрес:***, представлявани по пълномощие от адв. А.Н.С. при Пловдивска адвокатска колегия, със служебен адрес: гр. ***, поради СЕРИОЗНО И НЕПОКОЛЕБИМО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между М.Й., с ЕГН: ********** – гражданин на Република Турция, роден на *** г. в Германия, със статут на постоянно пребиваващ в Република България чужденец, с посочен адрес: с***, и С.А.М., с ЕГН: **********, с посочен адрес:***, представлявани по пълномощие от адв. А.Н.С. при Пловдивска адвокатска колегия, със служебен адрес: гр. ***, споразумение по чл. 51 ал. 1 от СК, по силата на което:

ü        Страните нямат родени от брака си деца;

ü        След развода страните не си дължат издръжка един на друг;

ü        След развода съпругата ще продължи носи предбрачното си фамилно име – М.;

ü        Страните нямат семейно жилище, чието ползване да се разпределя;

ü        Към датата на сключване на настоящото споразумение страните нямат общо недвижимо имущество, вещни права върху недвижими имоти и въобще имущества, които да са придобити по време на брака и да имат статут на съпружеска имуществена общност;

ü        Към датата на сключване на настоящото споразумение страните нямат придобити в резултат на взаимен принос движими вещи, банкови сметки, ценни книжа, застраховки, дялове от капитала на търговски дружества и акции, които да имат статут на съпружеска имуществена общност;

ü        С настоящото споразумение на основание чл. 50 от СК страните уреждат окончателно и изцяло отношенията си във връзка и по повод прекратяване на сключения между тях граждански брак, като заявяват, че нямат и няма да имат каквито и да било претенции един спрямо друг, освен посочените в настоящото споразумение.

            ОСЪЖДА С.А.М., с ЕГН: **********, с посочен адрес:***, представлявана по пълномощие от адв. А.Н.С. при Пловдивска адвокатска колегия, със служебен адрес: гр. ***, ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 15, 00 лева - държавна такса за допускане на развода.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

  СМ/ВК                                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/