Р Е Ш Е Н И Е

№ 119

 

гр.Първомай, 09.12.2014 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ПЪРВОМАЙСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, ІІ състав, в открито съдебно заседание на трети декември две хиляди и четиринадесета година, в състав

 

Председател: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 322 по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. чл. 318 – 329 от ГПК.

Предявен е брачен иск с правно основание чл. 49 ал. 1 от СК.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Мотивиран от горното, съдът 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК, сключен на 30.11.2005 г. в гр. Първомай с Акт за граждански брак № 0069/30.11.2005 г. на Община – Първомай между А.К.И., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: гр. ***, и Т.Й.И., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: гр. ***, представляван по пълномощие от адв. Е.А.З. при Пловдивска адвокатска колегия, със служебен адрес: гр. ***, без да се произнася по въпроса за вината.

ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака съпругът Т.Й.И., с ЕГН: ********** да продължи да носи брачното си фамилно име – И..

ОСЪЖДА А.К.И., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: гр. *** ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 25, 00 лева - окончателна държавна такса за решаване на делото.

ОСЪЖДА Т.Й.И., с ЕГН: **********, с посочен постоянен адрес: гр. ***, представляван по пълномощие от адв. Е.А.З. при Пловдивска адвокатска колегия, със служебен адрес: гр. ***, ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 25, 00 лева - окончателна държавна такса за решаване на делото.

Решението подлежи на обжалване с въззивна жалба пред Окръжен съд – гр. Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

СМ/ВК                                                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/