Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е 

88

гр. Първомай, 19.09.2014 г

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ГР. ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в открито съдебно заседание на петнадесети септември две хиляди и четиринадесета година в състав:

                                                                                    

     ПРЕДСЕДАТЕЛ: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 316 по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по чл. 12 и сл. от Закона за защита от домашното насилие /ЗЗДН/.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Мотивиран от горното и на основание чл. 15 ал. 1 от ЗЗДН съдът

 

Р Е Ш И:

 

ДА СЕ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ЗАЩИТА на М.И.Б., с ЕГН: **********, с посочени постоянен адрес: с. ***, и адрес за призоваване: гр. ***, по силата на която НАЛАГА следните мерки за защита:

ЗАДЪЛЖАВА на основание чл. 16 ал. 1 във вр. с чл. 5 ал. 1 т. 1 от ЗЗДН П.Д.Б., с ЕГН: **********, с посочен адрес: с. ***, да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо М.И.Б., с ЕГН: **********, с посочени постоянен адрес: с. ***, и адрес за призоваване: гр. ***.

ОТСТРАНЯВА на основание чл. 16 ал. 1 във вр. с чл. 5 ал. 1 т. 2 от ЗЗДН П.Д.Б., с ЕГН: **********, с посочен адрес: с. ***, от съвместно обитаваното с М.И.Б., с ЕГН: ********** жилище, находящо се в с. ***, за срок от 18 месеца, считано от датата на издаване на заповедта за защита.

ЗАБРАНЯВА на основание чл. 16 ал. 1 във вр. с чл. 5 ал. 1 т. 3 от ЗЗДН на П.Д.Б., с ЕГН: **********, с посочен адрес: с. ***, да приближава пострадалото лице М.И.Б., с ЕГН: ********** и нейното жилище, находящо се в с. ***, за срок от 18 месеца, считано от датата на издаване на заповедта за защита, като ОТКАЗВА ДА ИЗДАДЕ такава за налагане на забрана последният да посещава всички места за социални контакти на молителката.

НАЛАГА на основание чл. 5 ал. 4 от ЗЗДН на П.Д.Б., с ЕГН: **********, с посочен адрес: с. *** № 3, ГЛОБА в размер на 400 лева, платима по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт. 

ОСЪЖДА на основание чл. 11 ал. 2 от ЗЗДН П.Д.Б., с ЕГН: **********, с посочен адрес: с. *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд – Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 25, 00 лева – дължима държавна такса за разглеждане на производството пред настоящата инстанция.

На основание чл. 16 ал. 2 от ЗЗДН в заповедта за защита да се впише, че при неизпълнение на същата, полицейският орган, констатирал нарушението, задържа извършителя и уведомява незабавно органите на прокуратурата.

На основание чл. 16 ал. 3 от ЗЗДН препис от настоящото решение и от заповедта за защита ДА СЕ ВРЪЧИ на страните и ДА СЕ ИЗПРАТИ на Районно управление “Полиция” - гр. Първомай при ОД на МВР за сведение и изпълнение. 

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – гр. Пловдив в 7-дневен срок от връчването му на страните.

 СМ/ВК                                                            

РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/