Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е 

110

гр. Първомай, 03.12.2014 г

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ГР. ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на деветнадесети ноември две хиляди и четиринадесета година в състав:

                                                                                    

     ПРЕДСЕДАТЕЛ: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 197 по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 310 – чл. 317 от ГПК.

Предявени са обективно кумулативно съединени искове, правно квалифицирани по чл.143 ал. 2 и чл. 149 от СК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Мотивиран от горното съдът

 

Р Е Ш И:

 

ОСЪЖДА на основание чл. 143 ал. 2 от СК П.Н.Н., с ЕГН: **********, с постоянен адрес: гр. *** и с посочен адрес за призоваване: с. ***ДА ЗАПЛАЩА на ненавършилото пълнолетие свое дете Н.П.Н., с ЕГН: **********, родена на *** г., чрез неговата майка и законен представител Г.И.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***, представлявана по пълномощие от адв. З.Н.Т. при Пловдивска адвокатска колегия, със служебен адрес: гр. ***, месечна издръжка в размер на 130 лева, считано от считано от 21.05.2014 г. до настъпване на причина, обуславяща изменянето или прекратяването й, ведно със законната лихва върху всяка закъсняла вноска, като за разликата над уважения до пълния предявен размер от 200, 00 лева ОТХВЪРЛЯ иска като неоснователен и недоказан.

ОСЪЖДА на основание чл. 149 от СК П.Н.Н., с ЕГН: **********, с постоянен адрес: гр. *** и с посочен адрес за призоваване: с. ***, ДА ЗАПЛАТИ на ненавършилото пълнолетие свое дете Н.П.Н., с ЕГН: **********, родена на *** г., чрез неговата майка и законен представител Г.И.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: гр. ***, представлявана по пълномощие от адв. З.Н.Т. при Пловдивска адвокатска колегия, със служебен адрес: гр. ***, месечна издръжка в размер на 130, 00 лева, дължима се за периода от 20.05.2013 г. до 20.05.2014 г., ведно със законната лихва върху всяка закъсняла вноска, считано от 21.05.2014 г. до окончателното й изплащане, като за разликата над уважения до пълния предявен размер от 200, 00 лева ОТХВЪРЛЯ иска като неоснователен и недоказан.

ДОПУСКА на основание чл. 242 ал. 1 от ГПК предварително изпълнение на решението досежно присъдената издръжка.

ОСЪЖДА на основание чл. 78 ал. 6 от ГПК П.Н.Н., с ЕГН: **********, с постоянен адрес: гр.*** и с посочен адрес за призоваване: с. ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд – гр. Първомай в полза на бюджета на съдебната власт сумата от 249, 60 лева – дължима държавна такса съразмерно с уважената част от исковете.

В частта, с която е допуснато предварително изпълнение, решението има характер на определение и подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – гр. Пловдив в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

В останалата си част решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд – гр. Пловдив в двуседмичен срок от деня, в който съдът е посочил, че ще обяви решението си – 03.12.2014 г.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/

СМ/ВК