Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е 

84

гр. Първомай, 15.09.2014 г

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ГР. ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на тринадесети август две хиляди и четиринадесета година в състав:

                                                                                    

   ПРЕДСЕДАТЕЛ: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 194 по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Предявени са обективно кумулативно съединени искове, правно квалифицирани по чл. 127А ал. 2 от СК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Мотивиран от горното съдът

 

Р Е Ш И:

 

РАЗРЕШАВА на основание чл. 127 А ал. 2 от СК Областна дирекция на МВР – гр. Пловдив да издаде паспорт по чл. 38 ал. 1 т. 3 от Закона за българските лични документи за преминаване на държавната граница, пътуване и пребиваване в чужбина на ненавършилото пълнолетие лице М.К.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: с.***, представлявано от своя баща и законен представител К.И.И., с ЕГН: **********, без да е необходимо съгласието на майката Н.П.Н., с ЕГН: **********, с посочен адрес:***.

 РАЗРЕШАВА на основание чл. 127 А ал. 2 от СК ненавършилото пълнолетие лице М.К.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: с. ***, да напуска пределите на страната през периоди на неучебно време, несъвпадащи с дните, предвидени за лични отношения с майката съгласно Решение № 110/29.10.2012 г. по гр. дело № 208/2012 г. по описа на Районен съд – гр. Първомай, за да осъществява неограничен брой пътувания до всички държави - членки на Европейския съюз и до Република Турция и да пребивава извън страната, придружаван само от своя баща и законен представител К.И.И., с ЕГН: ********** до навършване на 14-годишна възраст, без да е необходимо съгласието на майката Н.П.Н., с ЕГН: **********, с посочен адрес:***, като ОТХВЪРЛЯ иска за разрешаване на неограничени по време пътувания до държавите - членки на Европейския съюз и до Република Турция без съгласието на майката, като неоснователен.

ДОПУСКА на основание чл. 127А ал. 4 от СК във връзка с чл. 242 ал. 2 т. 3 от ГПК предварително изпълнение на решението.

ОСЪЖДА на основание чл. 78 ал. 1 от ГПК Н.П.Н., с ЕГН: **********, с посочен адрес:***, ДА ЗАПЛАТИ на К.И.И., с ЕГН: **********, с посочен адрес: с. ***, представляван от адв. М.И.З. и адв. Ж.С.З. – и двамата вписани при Адвокатска колегия – гр. Стара Загора, сумата от 330,00 лева – деловодни разноски за държавна такса и за платено адвокатско възнаграждение за един адвокат.

В частта, с която е допуснато предварително изпълнение, решението има характер на определение и подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – гр. Пловдив в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

В останалата си част решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд – гр. Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 СМ/ВК                                                            

РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/