Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е 

 59

 

гр. Първомай, 12.06.2014 г

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ГР. ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на четиринадесети май две хиляди и четиринадесета година в състав:

                                                                                    

            ПРЕДСЕДАТЕЛ: София Монева

 

при секретаря  Мария  Запрянова,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 172 по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по чл. 330 от ГПК.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Мотивиран от горното съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК, сключен на 08.07.2000 г. в гр. П. с Акт за граждански брак № *** г., издаден от Община – П., между М.А.Г., с ЕГН: ********** и Д.Т.Г., с ЕГН: ********** – и двамата с постоянен адрес: гр. П., обл. П., ул. „***” № 29 и адрес за призоваване: гр. П., обл. П., ул. „****” № 18 /чрез адв. Н.Ш.Б. при Адвокатска колегия – гр. Пловдив/, поради СЕРИОЗНО И НЕПОКОЛЕБИМО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между М.А.Г., с ЕГН: ********** и Д.Т.Г., с ЕГН: ********** – и двамата с постоянен адрес: гр. П., П. обл., ул. „***” № 29, и адрес за призоваване: гр. П., обл. П., ул. „***” № 18 /чрез адв. Н.Ш.Б. при Адвокатска колегия – гр. Пловдив/, споразумение по чл. 51 ал. 1 от СК, по силата на което:

            Съпрузите заявяват, че нямат придобити по време на брака недвижими имоти и друго движимо имущество със семейни средства.

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отглеждането и възпитанието на роденото от брака ненавършило пълнолетие дете Х. Д. Г., с ЕГН: ********** ще се упражняват от майката М.А.Г..

Роденото от брака ненавършило пълнолетие дете Х. Д. Г., с ЕГН: ********** ще живее при майката М.А.Г. *** в дома на родителите на майката М.А.Г..

Бащата Д.Т.Г. ще заплаща на М.А.Г. – като майка и законен представител на ненавършилото пълнолетие дете Х. Д. Г., с ЕГН: ********** ежемесечна ИЗДРЪЖКА в размер на 90 /деветдесет/ лева, считано от влизане в сила на решението за прекратяване на брака до настъпване на законна причина за прекратяването или изменението й.

Бащата Д.Т.Г. ще осъществява СВИЖДАНЕ И ЛИЧНИ КОНТАКТИ с ненавършилото пълнолетие дете Х. Д. Г., с ЕГН: ********** всяка първа и трета събота и неделя от месеца, от 08:00 часа в събота до 18:00 часа в неделя и един месец през лятото, който да не съвпада с годишния отпуск на майката.

След прекратяването на брака съпругата ще носи ПРЕДБРАЧНОТО СИ ФАМИЛНО ИМЕ – М.

Съпрузите заявяват, че нямат семейно жилище.

Съпрузите заявяват, че нямат придобити през време на брака банкови сметки със семейни средства, а ако някой от тях има такива – то същите са придобити с негови лични, извънсемейни средства.

Съпрузите декларират, че нямат претенции помежду си за издръжка по СК.

Съпрузите декларират, че с настоящето споразумение уреждат напълно и окончателно всичките си лични и имуществени отношения, възникнали по време на брака им и във връзка с прекратяването на същия, и нямат и няма да имат повече взаимни претенции един към друг по повод на същите.

ОСЪЖДА М.А.Г., с ЕГН: **********, с постоянен адрес: гр. П., обл. П., ул. „***” № 29 и с адрес за призоваване: гр. П., обл. П., ул. „***” № 18 /чрез адв. Н.Ш.Б. при Адвокатска колегия – гр. Пловдив/, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС в полза на Районен съд – Първомай държавна такса в размер на 7, 50 лева.

ОСЪЖДА Д.Т.Г., с ЕГН: **********, с постоянен адрес: гр. П., обл. П., ул. „***” № 29 и с адрес за призоваване: гр. П., обл. П., ул. „***” № 18 /чрез адв. Н.Ш.Б. при Адвокатска колегия – гр. Пловдив/, ДА ЗАПЛАТИ ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС в полза на Районен съд – Първомай държавна такса в размер на 72, 30 лева.

 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                            

РАЙОНЕН СЪДИЯ: /П/

СМ / НК