Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е 

67

гр. Първомай, 11.07.2014 г

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ГР. ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на втори юли две хиляди и четиринадесета година в състав:

                                                                                    

   ПРЕДСЕДАТЕЛ: София М.

 

при секретаря Петя Монева,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 148 по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Съдът е първоначално сезиран с иск, правно квалифициран по чл. 49 от СК, като на основание чл. 321 ал. 5 от ГПК производството е преобразувано и се развива по реда на чл. 330 от ГПК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Мотивиран от горното съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК между Ф.С.М.-М., с ЕГН: **********, с постоянен адрес: с. *** и с адрес за призоваване: гр. ***, и Р.Ш.М., с ЕГН: **********, с постоянен адрес: с. *** и с адрес за призоваване: гр. *** сключен на 07.09.1999 г. в гр. Асеновград, обл. Пловдив с Акт за сключен граждански брак № 197/07.09.1999 г. на Община - Асеновград, поради СЕРИОЗНО И НЕПОКОЛЕБИМО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между Ф.С.М.-М., с ЕГН: **********, с постоянен адрес: с. *** и с адрес за призоваване: гр. *** и Р.Ш.М., с ЕГН: **********, с постоянен адрес: с. *** и с адрес за призоваване: гр. ***, споразумение по чл. 51 ал. 1 от СК, по силата на което:

ü      Съпрузите нямат придобити по време на брака недвижими имоти със семейни средства;

ü      Съпрузите нямат родени от брака деца;

ü      Съпрузите не са ползвали семейно жилище по време на брака;

ü      Съпрузите нямат придобити през време на брака банкови сметки със семейни средства, а ако някой от тях има такива, то същите са придобити с негови лични, извънсемейни средства;

ü      Съпрузите не са поемали по време на брака заедно или поотделно парични или каквито и да било други задължения за задоволяване на семейни нужди, а ако някой от тях е поемал такива, то същият ще отговаря еднолично за връщането им;

ü      Съпрузите нямат претенции помежду си за издръжка по СК;

ü      След прекратяването на брака съпругата ще носи предбрачното си фамилно име - М.;

ü        С настоящото споразумение съпрузите уреждат напълно и окончателно всичките си лични и имуществени отношения, възникнали по време на брака им и във връзка с прекратяването на същия и че нямат и няма да имат повече взаимни претенции един към друг по повод на същите.

ОСЪЖДА Р.Ш.М., с ЕГН: **********, с постоянен адрес: с. *** и с адрес за призоваване: гр. ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС в полза на Районен съд – Първомай държавна такса в размер на 15, 00 лева.

 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                             

СМ/ВК                                                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/