Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е 

№ 49

 

гр. Първомай, 24.04.2014 г.                           

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

 

  

РАЙОНЕН СЪД -  ПЪРВОМАЙ, втори състав,

 

в открито съдебно заседание на шестнадесети април две хиляди и четиринадесета година,

 

в открито  заседание в състав:

                                                                                            

                                                                                    Районен съдия: ПАВЕЛ ПАВЛОВ

 

Секретар:  Мария  Запрянова

 

като разгледа докладваното от съдията ч. гр. дело № 119 по описа за 2014 година,

 

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

        Производство по чл. 192, ал.2 от ГПК (отменен).

        Постъпила е на 26.03.2014 г. молба от З.А.М. ***, в качеството й на ответник по гр. дело № 145/1997 г. по описа на Районен съд – Първомай, с искане съдът да допусне поправка на очевидна фактическа грешка, допусната в постановеното по посоченото дело Решение 7/4/05.04.1999 г., досежно изписването в диспозитива на решението на номера на парцела на разпределения в дял на ответницата недвижим имот като вместо 67, както е записано в диспозитива на решението, да се запише верният номер 62.

Ответницата по молбата и ищца по делото С.А.С. *** не взема становище по молбата.

        Съдът, като обсъди събраните по делото писмени доказателства, и с оглед на наведените от молителката доводи, намира за установено следното:    

        Действително, с посоченото съдебно решение, е бил разпределен в дял на молителката следния недвижим имот: нива от 9, 407 дка. в м. “Горни чаири”, парцел № 67 от масив № 46. От представените с молбата писмени доказателства обаче се установява, че действително възложеният в дял на ответницата посочен имот е с номер на парцела 62 – поради което съдът намира, че действително в решението е допусната очевидна фактическа грешка, а оттук – че молбата се явява основателна и следва да бъде уважена, като се поправи грешката в решението относно номера на парцела на посочения имот и се запише този имот с действителния номер на парцела.

         При подаване на молбата молителката не е внесла дължимата ДТ за производството по делото, поради което и тя ще следва да бъде осъдена да заплати в полза на съда по сметка на ВСС ДТ в размер на 25 лв.   

         Мотивиран от горното, съдът

 

                                        Р Е Ш И:

 

         ДОПУСКА поправка на очевидна фактическа грешка в Решение № 7/4/05.04.1999 г., постановено по гр. дело № 145/1997 г. по описа на Районен съд – гр. Първомай, КАТО В ДИСПОЗИТИВА на решението  изразът “нива от 9, 407 дка. в м. “Горни чаири”, парцел № 67 от масив № 46” ДА СЕ ЧЕТЕ “нива от 9, 407 дка. в м. “Горни чаири”, парцел № 62 от масив № 46”.

          ОСЪЖДА З.А.М., ЕГН **********, със съдебен адрес: гр. П., ул. “***” № 1, адв. С.Д. К. – М., ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС В ПОЛЗА НА РС – Първомай 25 лв. ДТ за производството по делото.  

          Решението може да се обжалва с въззивна жалба пред ПОС в 14-дневенсрок от съобщаването му на страните.   

 

                                                 

 

 

                                                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

 

ПП / НК