Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е 

90

гр. Първомай, 23.09.2014 г

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ГР. ПЪРВОМАЙ, втори съдебен състав, в публично заседание на двадесет и седми август две хиляди и четиринадесета година в състав:

                                                                                    

   ПРЕДСЕДАТЕЛ: София Монева

 

при секретаря Петя Монева,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 118 по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 542 във вр. с чл. 548 от ГПК.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Мотивиран от горното съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА ЗА УСТАНОВЕНО по отношение на Община – Първомай, че българския гражданин Иван Димитров П., с ЕГН: **********, 45-годишен, роден на *** г., женен, с последен постоянен и настоящ адрес: с. ***, е починал на 25.12.1998 г. в 21:30 часа в гр. Спарта, Република Гърция в резултат на спукване на сърцето и трохея, като смъртта е удостоверена с Медицинско удостоверение за смърт, издадено на 28.12.1998 г. от д-р Орфеас С. Перидис – специалист съдебен лекар.

РАЗПОРЕЖДА на длъжностното лице по гражданското състояние при Община – Първомай да състави акт за смърт на починалото лице.

След влизането му в сила препис от решението да се изпрати на Община – Първомай за изпълнение.

Решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд – гр. Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на молителите, Община – Първомай и Районна прокуратура – гр. Първомай.

                                                            

СМ/ВК                                                                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/