Р Е Ш Е Н И Е

  43

 

гр.Първомай, 15.04.2014 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ПЪРВОМАЙСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД,  ІІ гр. състав, в открито съдебно заседание на девети април две хиляди и четиринадесета година, в състав

Председател: ПАВЕЛ ПАВЛОВ

Секретар: Мария  Запрянова,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 89 по описа на съда за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е по реда на чл.330 от ГПК във връзка с чл.321, ал.5 от ГПК и чл.50 от СК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Мотивиран от горното, съдът 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между Д.С.С.,***, П. обл., ул. “***“ № 5, и Л.Г.С., ЕГН **********, със съдебен адрес: гр. П., П. обл., ул. “***“ № 18, адв. Н.Б., сключен на 18.07.1999 г. в гр. Първомай, с Акт за граждански брак № *** г. на Община Първомай, поради СЕРИОЗНО И НЕПОКОЛЕБИМО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между съпрузите споразумение, което да се счита неразделна част от настоящото решение, както следва:

Страните нямат придобити по време на брака им недвижими имоти и друго движимо имущество със семейни средства.

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отглеждането и възпитанието на роденото от брака непълнолетно дете Е. Д. С., ЕГН **********, ЩЕ СЕ УПРАЖНЯВАТ ОТ майката Л.Г.С..

Роденото от брака непълнолетно дете Е. Д. С. ЩЕ ЖИВЕЕ при майката Л.Г.С. в И., с. М., провинция А.

Бащата Д.С.С. ЩЕ ЗАПЛАЩА на непълнолетното дете Е. Д. С., действащ като непълнолетен лично и със съгласието на майка си Л.Г.С., ЕЖЕМЕСЕЧНА ИЗДРЪЖКА в размер на 100 лв. (сто лева) месечно, считано от 15.04.2014 г., до настъпването на законна причина за прекратяването или изменението на издръжката.

Бащата Д.С.С. ще осъществява СВИЖДАНЕ И ЛИЧНИ КОНТАКТИ със сина си Е. Д. С. ВСЯКА ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ, при пристигане на детето в Република България.

          Съпругата Л.Г.С. заявява, че след прекратяването на брака желаи да носи предбрачното си фамилно име - Г.

Страните заявяват, че нямат семейно жилище.

Страните заявяват, че нямат придобити по време на брака им банкови сметки със семейни средства, а ако някой от тях има такива, то същите са придобити с негови лични, извънсемейни, средства.

Съпрузите декларират, че нямат претенции помежду си за издръжка по СК.

С така постигнатото споразумение страните декларират, че уреждат напълно и окончателно всичките си лични и имуществени отношения, възникнали по време на брака им и във връзка с прекратяването на същия, и че нямат и няма да имат повече взаимни претенции един към друг по повод на същите.

ОСЪЖДА Л.Г.С., с посочените ЕГН и съдебен адрес, ДА ЗАПЛАТИ В ПОЛЗА НА Районен съд - Първомай по сметка на ВСС 15 лв. държавна такса.

ОСЪЖДА Д.С.С., с посочените ЕГН и съдебен адрес, ДА ЗАПЛАТИ В ПОЛЗА НА Районен съд – Първомай по сметка на ВСС 72 лв. държавна такса.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

 

 

      РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

ПП / НК