Р Е Ш Е Н И Е  

 20

гр.Първомай, 30.01.2014 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ПЪРВОМАЙСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, ІІ състав, в открито съдебно заседание на петнадесети януари две хиляди и четиринадесета година, в състав

Председател: Павел Павлов

Секретар: Мария Запрянова

като разгледа докладваното от съдията гр.дело № 472 по описа на съда за 2013г.,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Предявени са обективно съединени искове с правно основание чл.49, чл.56, чл.59 и чл.143  от СК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Мотивиран от горното, съдът 

Р Е Ш И:

ПРЕКРАТЯВА сключеният на *** г. в гр. Първомай с Акт за граждански брак № *** г. на Община Първомай граждански брак между Р.В.С., ЕГН **********, със съдебен адрес: гр.П., ул. “***“ № ***, ет.***, адв. Х.В. и Ц.Д.С., ЕГН **********, със съдебен адрес: гр. П., ул. “***“ № ***, ет.***, офис ***, адв. З.Т., КАТО ДЪЛБОКО И НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЕН ПО ВИНА НА ДВАМАТА СЪПРУЗИ.

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на роденото от брака малолетно дете В. Р. С., ЕГН **********, НА майката – Ц.Д.С., с посочените ЕГН и съдебен адрес.

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на бащата Р.В.С., с посочените ЕГН и съдебен адрес, с малолетното дете В. Р. С., КАКТО СЛЕДВА: всяка първа и трета събота и неделя от месеца, за времето от 09.00 ч. в събота до 19.00 ч. в неделя, с преспиване в дома на бащата, и по един месец през лятната ваканция на детето, който да не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

ОСЪЖДА Р.В.С., с посочените ЕГН и съдебен адрес, ДА ЗАПЛАЩА НА Ц.Д.С., с посочените ЕГН и съдебен адрес, в качеството й на майка и законен представител на малолетното дете В. Р. С., МЕСЕЧНА ИЗДРЪЖКА за детето В РАЗМЕР НА 200 лв. месечно, начиная от 22.11.2013 г., до настъпването на законна причина за изменение или прекратяване на издръжката, заедно със законната лихва върху всяка просрочена вноска от падежа до окончателното й изплащане.

ПРЕДОСТАВЯ ползването на семейното жилище, находящо се в гр. П., П. обл., ул. “***” № 7, НА съпругата – Ц.Д.С..

ОСЪЖДА Ц.Д.С., с посочените ЕГН и съдебен адрес, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС в полза на Районен съд – гр. Първомай 25 лв. държавна такса.

ОСЪЖДА Р.В.С., с посочените ЕГН и съдебен адрес, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ВСС в полза на Районен съд – гр. Първомай 348 лв. държавна такса.

Решението подлежи на обжалване с въззивна жалба пред ОС Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните.

РАЙОНЕН СЪДИЯ: /П/

 

 

ПП / НК