Р Е Ш Е Н И Е

  18

гр.Първомай, 29.01.2014 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ПЪРВОМАЙСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД,  ІІ гр. състав, в открито съдебно заседание на осми януари две хиляди и четиринадесета година, в състав

Председател: ПАВЕЛ ПАВЛОВ

Секретар: Мария  Запрянова,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 425 по описа на съда за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е по реда на чл.330 от ГПК във връзка с чл.321, ал.5 от ГПК и чл.50 от СК.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….......

Мотивиран от горното, съдът 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между А.С.А., ЕГН **********, със съдебен адрес: гр. П., обл. П., ул. “***“ № 1, адв. С. К.  № 5, и В.Т.А., ЕГН **********,***, сключен на *** г. в гр. Ч., с Акт за граждански брак № *** г. на Община Ч., поради СЕРИОЗНО И НЕПОКОЛЕБИМО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между съпрузите споразумение, което да се счита неразделна част от настоящото решение, както следва:

Бракът се прекратява по сериозно и непоколебимо взаимно съгласие, без да се издирват мотивите на страните за прекратяване на брака.

След прекратяване на брака съпругата ще запази приетото с брака фамилно име и ще продължи да се именува В.Т.А..

Страните заявяват, че нямат семейно жилище по смисъла на СК.

Страните декларират, че придобитото по време на брака движимо имущество – вещи и покъщнина, са поделени извънсъдебно.

Страните декларират, че нямат претенции помежду си за издръжка.

Страните заявяват, че не са регистрирани като еднолични търговци и, че нямат участие в търговски дружества.

Страните декларират, че имат поето задължение към “Уникредит Булбанк” АД в размер на 15 000 лв. и срок за издължаване – 2015 г., за което носят солидарна отговорност. Във връзка с това те заявяват, че отговорността по неговото погасяване ще тежи върху А.С.А..

            Придобитото по време на брака моторно превозно средство, представляващо лек автомобил “Ауди 80”, модификация “Седан”, рама № ***, двигател № ***, цвят черен металик, държавен рег. № РВ *** ВА се възлага в дял и изключителна собственост на съпруга А.С.А., КАТО на съпругата В.Т.А. при подписване на Споразумението е заплатена за уравняване на дела й сумата от 400 лв.

Разноските по делото се поемат от страните така, както са направени.

С настоящето споразумение страните заявяват, че са уредили всички имуществени и лични отношения във връзка с брака и неговото прекратяване и нямат други претенции един към друг.

ОСЪЖДА В.Т.А., с посочените ЕГН и адрес, ДА ЗАПЛАТИ В ПОЛЗА НА Районен съд - Първомай по сметка на ВСС 15 лв. държавна такса.

ОСЪЖДА А.С.А., с посочените ЕГН и съдебен адрес, ДА ЗАПЛАТИ В ПОЛЗА НА Районен съд – Първомай по сметка на ВСС 16 лв. държавна такса, А по сметка на Община Първомай  - 2, 5 % местен данък за възложеното в дял МПС.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

ПП / НК