Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е 

    25                                                   

 

гр. Първомай 18.02.2014 година                                     

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД -  ПЪРВОМАЙ, втори състав,

в открито заседание на  двадесет и втори януари две хиляди и четиринадесета  година в състав:

 

                                                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЕЛ  ПАВЛОВ

 

при секретаря:  Мария  Запрянова

 

като разгледа докладваното от съдията гр. дело  N 338 по описа за 2013 г.,

 

за да се произнесе съдът взе предвид следното:

 

          Обективно съединени искове  с правно основание чл.127 ал.2 и чл.143, ал.2 във връзка с чл.149 от СК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Мотивиран от гореизложеното,

Р Е Ш И :

ПРЕДОСТАВЯ  упражняването на родителските права по отношение на малолетното дете Л. Г. Г., ЕГН **********, НА МАЙКАТА И.В.В., ЕГН **********, и двете от с. В., П. обл., ул. “***” № 27, КАТО ОПРЕДЕЛЯ адрес на пребиваване на детето: с. В., П. обл., ул. “***” № 27.

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на бащата Г.Г.Г., ЕГН **********,***, с детето Л. Г. Г., с посочените ЕГН и адрес, КАКТО СЛЕДВА: всяка първа и трета неделя на месеца от 09.00 ч. до 19.00 ч., както и един месец през лятото, когато майката не е в платен годишен отпуск.

 ОСЪЖДА Г.Г.Г., с посочените ЕГН и адрес, ДА ЗАПЛАЩА НА И.В.В., в качеството й на майка и законен представител на малолетното дете Л. Г. Г., и двете с посочените ЕГН и адрес,  месечна издръжка за детето В РАЗМЕР НА 170 лв. месечно, считано от 03.09.2012 г., до настъпване на предвидени в закона причини за изменение или прекратяване на издръжката, ЗАЕДНО със законната лихва върху всяка една просрочена вноска от падежа до окончателното й изплащане.

ОСЪЖДА Г.Г.Г., с посочените ЕГН и адрес, ДА ЗАПЛАТИ НА И.В.В., с посочените ЕГН и адрес, направените разноски за производството по делото В РАЗМЕР НА 730 лв., А в полза на Районен съд – Първомай ПО СМЕТКА НА ВСС – 244, 80 лв. ДТ.

Решението подлежи на обжалване с въззивна жалба пред Окръжен съд – гр. Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните                                    

                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ:    /П/

 

ПП / НК