Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е           6          

гр. Първомай 09.01.2014 година    

                                

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД -  ПЪРВОМАЙ, втори състав, в открито заседание на  девети декември две хиляди и тринадесета  година в състав:

 

                                                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЕЛ  ПАВЛОВ

при секретаря:  Таня  Петрова

като разгледа докладваното от съдията гр. дело  N 323 по описа за 2013 г.,

за да се произнесе съдът взе предвид следното:

 

          Обективно съединени искове  с правно основание чл.127 ал.2 и чл.143, ал.2 във връзка с чл.149 от СК. Насрещен иск с правно основание чл.127, ал.2 от СК.

 ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Мотивиран от гореизложеното,

 

Р Е Ш И :

ПРЕДОСТАВЯ  упражняването на родителските права по отношение на малолетното дете Я. И. Д., ЕГН **********, НА МАЙКАТА Е.И.Ц., ЕГН **********, и двамата от гр. П., П. обл., ул. “***” № 11А, КАТО ОПРЕДЕЛЯ адрес на пребиваване на детето: Ф., гр. П., ул. “***” № 22, ап.4.

РАЗРЕШАВА на майката Е.И.Ц. ДА ИЗВЕЖДА детето  Я. И. Д., и двамата с посочените ЕГН и адрес, В ЧУЖБИНА всяка календарна година за периода от 01.01 до 30.06 и от 01.08 до 30.11.

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на бащата И.Щ.Д.,***, П. обл., ул. “***” № 10, с детето Я. И. Д., с посочените ЕГН и адрес, КАКТО СЛЕДВА: по един месец през лятото и по един месец през зимата, КАТО ЗАДЪЛЖАВА майката Е.И.Ц. да довежда детето до България за изпълнение на така определения режим на лични отношения на бащата с детето.

 ОСЪЖДА И.Щ.Д., с посочените ЕГН и адрес, ДА ЗАПЛАЩА НА Е.И.Ц., в качеството й на майка и законен представител на малолетното дете Я. И. Д., и двамата с посочените ЕГН и адрес,  месечна издръжка за детето В РАЗМЕР НА 200 лв. месечно, считано от 30.06.2013 г. до настъпване на предвидени в закона причини за изменение или прекратяване на издръжката.

ОСЪЖДА И.Щ.Д., с посочените ЕГН и адрес, ДА ЗАПЛАТИ НА Е.И.Ц., с посочените ЕГН и адрес, направените разноски за производството по делото В РАЗМЕР НА 1 021 лв., А в полза на Районен съд – Първомай ПО СМЕТКА НА ВСС – 304 лв. ДТ.

ОТХВЪРЛЯ предявения от И.Щ.Д., в качеството му на баща и законен представител на малолетното дете Я. И. Д., и двамата с посочените ЕГН и адреси, против Е.И.Ц., с посочените ЕГН и адрес, насрещен иск с правно основание чл.127, ал.2 от СК – за предоставяне на упражняването на родителските права по отношение на детето на бащата и определяне на майката на режим на лични отношения всяка първа и трета събота и неделя от месеца и един месец през лятото, който да не съвпада с платения годишен отпуск на бащата

             Решението подлежи на обжалване с въззивна жалба пред Окръжен съд – гр. Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните                                    

                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ:   /П/

 

ПП / НК