ПРИСЪДА

 

17

 

град Първомай, 15.08.2013 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав в открито съдебно заседание на петнадесети август две хиляди и тринадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 82 по описа на Съда за 2013 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия Т.А.Т., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, осъждан, със средно образование, неработещ, живущ ***, за виновен в това, че на 08.01.2013 година в землището на село Градина, област Пловдив, отдел 3 „в” на Териториално поделение „Държавно горско стопанство Първомай” - Първомай без редовно писмено позволително взема от Държавния горски фонд дървета - един пространствен кубичен метър дърва за огрев от полски ясен на стойност 35,60 лева (тридесет и пет лева и шестдесет стотинки), включително отсечени и паднали, като престъплението представлява маловажен случай, поради което и на основание чл. 235, ал. 6 във връзка с ал. 1 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на пробация, както следва:

Ø     задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година с периодичност на явяване и подписване пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

Ø     задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година;

Ø     безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 200 часа за срок от една година.

 

Осъжда подсъдимия Т.А.Т. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 30,00 (тридесет) лева разноски за явяване на експерт в съдебно заседание, както и сумата от 5,00 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Да се отнеме на основание чл. 53, ал. 1, буква А от НК в полза на държавата като вещ, принадлежаща на виновния и послужила за извършване на умишленото престъпление, каруца, намираща се на съхранение в разсадник „Мечка” към ТП „Държавно горско стопанство” – Първомай.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

СЗ / АГ