ПРИСЪДА

 

№ 8

 

град Първомай, 14.05.2013 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав в открито съдебно заседание на четиринадесети май две хиляди и тринадесета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Йоанна Запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 47 по описа на Съда за 2013 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия Р.Я.М., роден на *** ***, ЕГН **********, турчин, български гражданин, неженен, неосъждан (реабилитиран по чл. 88а от НК), без образование (неграмотен), неработещ, с адрес:***, за виновен в това, че на 12.10.2012 година в землището на град Първомай, област Пловдив, в местността Червения ямач, територия на ТП „Държавно горско стопанство” – Първомай, без редовно писмено позволително взема от Държавния горски фонд дървета – 1,5 пространствени кубични метра дърва за огрев от върба на обща стойност 38,62 лева (тридесет и осем лева и шестдесет и две стотинки), включително отсечени и паднали, като деянието представлява маловажен случай, поради което и на основание чл. 235, ал. 6 във връзка с ал. 1 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на пробация, както следва:

Ø      задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от шест месеца с периодичност на явяване и подписване пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

Ø      задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от шест месеца.

 

Осъжда подсъдимия Р.Я.М. на основание чл. 235, ал. 7 от НК да заплати по сметка на Районен съд – Първомай в полза на държавата сумата от 38,62 лева (тридесет и осем лева и шестдесет и две стотинки) – равностойността на липсващите инкриминирани вещи - 1,5 пространствени кубични метра дърва за огрев от върба.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

 

 

Председател:

(п)

СЗ / АГ