ПРИСЪДА

 

№ 11

 

град Първомай, 06.06.2013 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на шести юни две хиляди и тринадесета година със

 

Съдия докладчик:

Спасимир Здравчев

,

при участието на секретаря Атанаска Гаджева,

разгледа докладваното от съдията НЧХД № 151 по описа на Съда за 2012 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия В.П.Щ., роден на *** ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, неосъждан, със средно образование, неработещ, от ***, за виновен в това, че на 16.06.2012 година в село Дълбок извор, община Първомай, област Пловдив, причинява на П.Г.П. ***, лека телесна повреда, изразяваща се в разкъсно-контузна рана по главата, охлузвания по горната лява половина на гръдния кош в областта на пагона и по лявата раменна става; мозъчно сътресение, вътречерепна травма - разстройство на здравето извън случаите на чл. 128 и чл. 129 от НК - престъпление по чл. 130, ал. 1 от НК, но на основание чл. 78а, ал. 1 от НК го освобождава от наказателна отговорност, като му налага административно наказание глоба в размер на 1500,00 (хиляда и петстотин) лева.

 

Осъжда подсъдимия В.П.Щ. да заплати на П.Г.П. сумата от 412,00 (четиристотин и дванадесет) лева – разноски, изплатени от пострадалия за процесуално представителство, за такса за завеждане на делото и за съдебномедицинска експертиза.

Осъжда подсъдимия В.П.Щ. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 90,00 (деветдесет) лева за съдебнопсихиатрична експертиза.

 

Присъдата подлежи на обжалване пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Съдия:

(п)

СЗ / АГ