О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

гр.Първомай, 01.07.2013г.

 

ПЪРВОМАЙСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, ІІ с., в закрито съдебно заседание на първи юли две хиляди и тринадесета година, в състав

 

Председател: Росица Кюртова

 

като разгледа докладваното от съдията гр.дело №155 по описа на съда за 2013г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по искова молба на “АЛИКА”ЕООД, ЕИК ***, седалище и адрес на управление гр.П., ул.”***” № ***, ет. ***, офис ***, представлявано от С.Х.П., чрез адв.П.Ю., против “ТЕРА-57”ЕООД, ЕИК ***, гр.П., за присъждане на сумата 1 315 лв., представляваща обезщетение за неоснователно ползване на земеделски имот в землището на с.Г., общ.П., ведно със законна лихва от датата на исковата молба до окончателното изплащане.

С молба от 21.06.2013г. пълномощникът е заявил, че се отказва от предявения иск. Отказът е потвърден с молба от 27.06.2013г., изходяща от законния представител на ищцовото дружество, придружена с изрично пълномощно в полза на адв.Ю. да се отказва от иск.

Съгласно чл.233 ГПК ищецът може да се откаже от спорното право във всяко положение на делото, в който случай съдът не дължи неговото разглеждане. Съгласие или становище на другата страна не се изисква.

С оглед изложеното и предвид надлежно заявения отказ от иск, съдът намира, че производството по настоящото дело е недопустимо и следва да се прекрати. Затова

 

О П Р Е Д Е Л И

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№155 по описа за 2013г. на РС Първомай, ІІ с., поради отказ от иск.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред ОС Пловдив в 1-седмичен срок от съобщаването му на страните.

 

 

                                                                                            СЪДИЯ:   /П/

 

РК / НК