ПРОТОКОЛ № 144

 

град Първомай, 26.02.2013 година

 

Районен съд - Първомай, втори съдебен състав, в открито заседание на двадесет и шести февруари 2013 година със:

 

Съдия докладчик: Спасимир Здравчев

 

при участие на секретаря: Атанаска Гаджева

сложи на разглеждане докладваното от Председателя гражданско дело № 236 по описа за 2012 година.

 

След изпълнение разпоредбите на чл. 142, ал. 1 от ГПК.

 

На именното повикване в 11:15 часа се явяват:

 

·                     за ищеца С.М.С., редовно уведомен чрез процесуалния си представител, се явява адвокат Т.А.Б. с пълномощно от по-рано;

·                     за ответника „Елит – 95” ООД, село Дълбок извор, редовно уведомен чрез процесуалния си представител, се явява адвокат К.И.К. с пълномощно от по-рано.

 

Адвокат Т.Б.: Господин Съдия, във връзка с указанията Ви от предно съдебно заседание представям копие от протокол по гражданско дело № 14842 / 2011 година на Районен съд – Пловдив за проведено заседание на 17.12.2012 година от 11:00 часа, в което заседание съм се явил и считам отсъствието ми по настоящото дело за същите дата и час за уважителна причина.

 

По хода на делото:

 

Адвокат Т.Б.: Да се даде ход на делото.

Адвокат К.К.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма процесуална пречка за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, за което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Дава ход на делото.

 

Адвокат Т.Б.: Господин Съдия, доверителят ми е направил контакт с ответната страна и е постигнато извънсъдебно споразумение, поради което се отказваме от настоящия иск. Моля делото да бъде прекратено.

Адвокат К.К.: Уважаеми господин Председател, във връзка с изявлението на адвокат Б., пълномощник на ищеца, за отказ от иска и пълен отказ от спорното право заявявам, че считам за основателно делото да бъде прекратено на основание чл. 233 от ГПК, поради което ще Ви моля делото да бъде прекратено.

Запознат съм с провеждани разговори, постигнато споразумение между ищеца и моя доверител, параметрите на които не знам, но е постигнато съгласие за оттегляне на исковата молба и отказ от спорното право, поради което не възразявам делото да бъде прекратено по искане на ищеца.

 

С оглед на изявленията на страните настоящият състав намира, че са налице предпоставките на чл. 233 от ГПК, съгласно чийто текст ищецът може да се откаже от спорното право във всяко положение на делото.

В случая е налице отказ от предявения иск, заявен от процесуалния представител на ищеца и образуваното производство следва да се прекрати, поради десезиране на съда.

Воден от горното, Съдът

 

ОПРЕДЕЛИ :

 

Прекратява производството по гражданско дело № 236 по описа на Районен съд – Първомай за 2012 година.

 

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд – Пловдив в седемдневен срок от днес.

 

Заседанието се закри в 11:20 часа.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание.

Съдия: (п)

Секретар: (п)

СЗ / АГ