Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е  

 

                                         № 134                              гр. Първомай, 19.11.2013 г                                   

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

  РАЙОНЕН СЪД - ПЪРВОМАЙ, втори състав, в открито заседание на шести ноември две хиляди и тринадесета  година в състав:

                                                                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЕЛ ПАВЛОВ

при секретаря Таня Петрова,

като разгледа докладваното от съдия ПАВЕЛ ПАВЛОВ

гр. дело № 377 по описа за 2013 г.,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производство по чл.330 от ГПК.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

            Мотивиран от горното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между М.Г.Й., ЕГН **********,***, и Й.К.Й., ЕГН **********,***, сключен в   гр. Първомай на 25.05.2002 г. с Акт за граждански брак № 22/25.05.2002 г. на Община Първомай, поради СЕРИОЗНО И НЕПОКОЛЕБИМО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между М.Г.Й. и Й.К.Й., и двамата с посочените ЕГН и адреси, споразумение по чл.51 от СК, КАКТО СЛЕДВА:

           Бракът се прекратява ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

            СЛЕД прекратяване на брака за в бъдеще РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА върху роденото от брака дете Симона Й.Й., ЕГН **********, ЩЕ СЕ УПРАЖНЯВАТ от майката М.Г.Й..

БАЩАТА Й.К.Й. ЩЕ ВИЖДА детето всяка първа седмица от месеца от 9 часа в съботния ден до 18 ч. в неделния ден, КАКТО И десет дни от лятната ваканция на детето, които не съвпадат с годишния отпуск на майката.

БАЩАТА Й.К.Й. ЩЕ ЗАПЛАЩА на детето С.Й.Й., ЧРЕЗ нейната майка и законен представител М.Г.Й., МЕСЕЧНА ИЗДРЪЖКА В РАЗМЕР НА 150 лв. (сто и петдесет лева),  дължими до десето число на текущия месец и платими по банков път по следната банкова сметка: *** *** № 6768890307353535, която сметка се намира в Банка Postbank, считано ОТ датата на влизане в сила на Споразумението ДО настъпване на законна причина за изменение или прекратяване на издръжката.

СЛЕД прекратяване на брака за в бъдеще МЕСТОЖИВЕЕНЕТО НА ДЕТЕТО ще бъде на адрес: гр. Първомай, ул. “Хан Крум” № 2В.

           Придобитите по време на брака движими вещи са поделени извънсъдебно и доброволно и спор относно тях не съществува, поради което и страните не излагат споразумение за разпределение на същите.

           По време на брака съпрузите не са придобили недвижимо имущество, поради което не се излага споразумение за разпределение и подялба на такова.

           Страните декларират, че по време на брака нямат влогове, набирани при съвместни усилия и принос и нямат претенции помежду си в тази насока и ако след фактическата им раздяла някой от тях е придобил влогове на свое име, то всичко намиращо се в тях ще остане негова собственост след прекратяване на брака.

            Страните декларират, че нямат сключени заеми, по които да отговорят солидарно по закон, а при евентуално наличие на такива заеми, то по тях ще отговаря лицето, което ги е сключило.

            По време на брака страните са ползвали жилища, които не са тяхна собственост. Те нямат семейно жилище.

             След прекратяване на брака съпрузите ще се издържат сами и няма да си дължат издръжка.

             След прекратяване на брака М.Г.Й. ще носи придобитото при сключване на брака фамилно име, а именно - Й., и в бъдеще ще се нарича М.Г.Й..

Страните заявават, че с така постигнатото споразумение уреждат всички лични и имуществени отношения, като за в бъдеще няма да имат спорове по уредените със споразумението въпроси.

ОСЪЖДА Й.К.Й., с посочените ЕГН и адрес,  ДА ЗАПЛАТИ в полза на Районен съд – Първомай  по сметка на ВСС  123 лв. ДТ.

             Решението е окончателно и не подлежи на обжалване

 

   ПП/ВК                                                                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/