Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е  

  120                                     гр. Първомай, 21.10.2013 г     

                             

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

  РАЙОНЕН СЪД - ПЪРВОМАЙ, втори състав, в открито заседание на шестнадесети октомври две хиляди и тринадесета  година в състав:

                                                                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЕЛ ПАВЛОВ

при секретаря Мария Запрянова,

като разгледа докладваното от съдия ПАВЕЛ ПАВЛОВ

гр. дело № 368 по описа за 2013 г.,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производство по чл.330 от ГПК.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

            Мотивиран от горното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между Г.Я.П. - А., ЕГН ********** и П.Т.А., ЕГН **********, и двамата със съдебен адрес: гр. П., ул. “***“ № 5, ет.3, адв. И. И. М. – А., сключен в гр. П. на 29.08.2009 г. с Акт за граждански брак № 0843/29.08.2009 г. на Община Пловдив – Район “Централен”, поради СЕРИОЗНО И НЕПОКОЛЕБИМО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между Г.Я.П. - А. и П.Т.А., и двамата с посочените ЕГН и съдебен адрес, споразумение по чл.51 от СК, КАКТО СЛЕДВА:

           Бракът се прекратява ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

            СЛЕД прекратяването на брака съпругата Г.Я.П.- А. ще носи предбарчното си фамилно име П. И ЩЕ СЕ НАИМЕНУВА Г.Я.П..

СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ, находящо се в гр. П., ул. “***” № 35, Е ИНДИВИДУАЛНА СОБСТВЕНОСТ НА родителите на Г.Я.П. - А., и след развода СЕ ПРЕДОСТАВЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ от нея.

           Придобитият по време на брака лек автомобил “Пежо 406”, рама № ***, двигател № 10DZ104011218, цвят син, регистрационен номер РВ0155ФХ, със застрахователна стойност 2 000 лв. СЕ ПРЕДОСТАВЯ в дял на съпруга П.Т.А. и той става изключителен собственик на същия, КАТО съпругът не дължи уравнение на дела на съпругата Г.Я.П. - А..

            Съпрузите декларират, че всеки от тях е получил личните си вещи, като останалите придобити по време на брака движими вещи са поделени извънсъдебно и доброволно и спор относно тях не съществува, поради което страните не желаят същите да бъдат предмет на настоящето споразумение.

            Страните декларират, че по време на брака си НЕ СА ПРИДОБИЛИ недвижимо имущество в режим на СИО.

            Страните заявяват, че личните парични влогове в търговски банки, открити по време на брака им, остават индивидуална собственост на титуляра на влога. За задълженията по изтеглени кредити отговаря само съпругът, който е титуляр на задължението.

             Страните постигат съгласие след прекратяването на брака ДА НЕ СИ ДЪЛЖАТ издръжка един на друг.

             Разноските по настоящето дело ще се разпределят, както следва: всяка страна ще заплати определената от съда държавна такса.

С настоящето споразумение двете страни УРЕЖДАТ напълно и окончателно ВСИЧКИ имуществени и лични отношения помежду си, произтичащи от прекратяването на брака им.

           ОСЪЖДА Г.Я.П. - А., с посочените ЕГН и съдебен адрес, ДА ЗАПЛАТИ в полза на Районен съд – Първомай  по сметка на ВСС  15 лв. ДТ.

ОСЪЖДА П.Т.А., с посочените ЕГН и съдебен адрес,  ДА ЗАПЛАТИ в полза на Районен съд – Първомай  по сметка на ВСС  40 лв. ДТ, А по сметка на Община Пловдив  - 2, 5 % местен данък за възложеното в дял МПС.

             Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

 

ПП / НК