Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е  

 

        121                                     гр. Първомай, 21.10.2013 г                                   

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

  РАЙОНЕН СЪД - ПЪРВОМАЙ, втори състав, в открито заседание на шестнадесети октомври две хиляди и тринадесета  година в състав:

                                                                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЕЛ ПАВЛОВ

при секретаря Мария Запрянова,

като разгледа докладваното от съдия ПАВЕЛ ПАВЛОВ

гр. дело № 365 по описа за 2013 г.,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производство по чл.330 от ГПК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

            Мотивиран от горното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между М.Н.Т., ЕГН ********** и Д.Т.Т., ЕГН **********, и двамата със съдебен адрес: гр. П., ул. “***“ № 1, адв. С. К. М., сключен в   гр. П. на 07.05.2000 г. с Акт за граждански брак № 24/07.05.2000 г. на Община Първомай, поради СЕРИОЗНО И НЕПОКОЛЕБИМО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между М.Н.Т. и Д.Т.Т., ЕГН **********, и двамата с посочените ЕГН и съдебен адрес, споразумение по чл.51 от СК, КАКТО СЛЕДВА:

           Бракът се прекратява ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

            СЛЕД прекратяването на брака съпругата М.Н.Т. ще продължи да носи фамилното име Т..

           СЛЕД прекратяване на брака местоживеенето на роденото по време на брака дете И. Д. Т., ЕГН **********, родена на *** г. в гр. П., ще бъде при бащата Д.Т.Т., с посочения ЕГН, с настоящ адрес: с. Г., П. обл., ул. “***” № 81А.

УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на роденото от брака дете И. Д. Т. СЕ ПРЕДОСТАВЯ НА БАЩАТА Д.Т.Т., КАТО НА МАЙКАТА М.Н.Т. СЕ ОПРЕДЕЛЯ следният режим на лични отношения с детето: ще вижда и взема детето всяка първа и трета събота и неделя от месеца, като ще го взема в 9 часа в съботния ден и ще го връща в 18 ч. в неделния ден, КАКТО И за 20 дни през лятото по време, което не съвпада с годишния отпуск на бащата И ПО ВСЯКО ДРУГО ВРЕМЕ, включително и в делнични дни, по взаимно съгласие и уговорка на молителите, при условие, че не се създава неудобство нито за детето, нито за родителите.

МАЙКАТА М.Н.Т. СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ЗАПЛАЩА на детето И. Д. Т., ЧРЕЗ нейния баща и законен представител Д.Т.Т., МЕСЕЧНА ИЗДРЪЖКА В РАЗМЕР НА 80 лв. (осемдесет лева),  начиная от датата на влизане в сила на съдебното решение за прекратяване на брака, ДО настъпване на законови обстоятелства за изменяването или  прекратяването на издръжката.

           Молителите заявяват, че НЯМАТ семейно жилище по смисъла на СК, тъй като са живели в жилище – собственост на родителите на М.Н.Т., което Д.Т.Т. е напуснал, КАКТО И, че по време на брака си НЕ СА ПРИДОБИЛИ недвижими имоти.

           Придобитото по време на брака моторно превозно средство, представляващо лек автомобил “Фолксваген Голф”, модификация хечбек, рама № ***, двигател № EZ769393, цвят син, държавен регистрационен номер СТ1502СА СЕ ВЪЗЛАГА в дял и изключителна собственост на съпруга Д.Т.Т., КАТО НА съпругата М.Н.Т. е заплатена при подписване на споразумението за уравняване на дела й сумата от 200 лв.

            Придобитото по време на брака движимо имущество – вещи и покъщнина, е поделено извънсъдебно.

            Молителите заявяват, ЧЕ НЯМАТ ПРЕТЕНЦИИ към притежаваните от всеки от тях банкови сметки.

            Молителите декларират, ЧЕ НЕ СА ПОЕМАЛИ парични или други задължения от банки, кредитни институции или от други физически или юридически лица за задоволяване на семейни нужди, за които носят солидарна отговорност, И ВЪВ ВРЪЗКА С ТОВА те заявяват, че отговорността по погасяване на задълженията, поети от всеки един от тях към банки, ще тежи върху този, който ги е поел.

             Молителите декларират, ЧЕ НЯМАТ претенции помежду си за издръжка.

             Молителите заявяват, ЧЕ НЕ СА РЕГИСТРИРАНИ като еднолични търговци И, че нямат участие в търговски дружества.

С настоящето споразумение молителите заявяват, ЧЕ СА УРЕДИЛИ ВСИЧКИ имуществени и лични отношения във връзка с брака и неговото прекратяване и НЯМАТ ДРУГИ ПРЕТЕНЦИИ един към друг.

           ОСЪЖДА М.Н.Т., с посочените ЕГН и съдебен адрес, ДА ЗАПЛАТИ в полза на Районен съд – Първомай  по сметка на ВСС  72, 60 лв. ДТ.

ОСЪЖДА Д.Т.Т., с посочените ЕГН и съдебен адрес,  ДА ЗАПЛАТИ в полза на Районен съд – Първомай  по сметка на ВСС  8 лв. ДТ, А по сметка на Община Първомай  - 2, 5 % местен данък за възложеното в дял МПС.

             Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                            

 

 

 

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ:   /П/

ПП /НК