Р     Е     Ш     Е    Н     И     Е    157

                                                        

гр. Първомай                         30.12.2013 г.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

  

РАЙОНЕН СЪД - ПЪРВОМАЙ, втори състав, на осемнадесети декември две хиляди и тринадесета година в публично заседание в следния състав:

                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЕЛ ПАВЛОВ

При Секретаря Мария Запрянова като разгледа докладваното от съдията

гр. дело № 355   по описа за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Предявен е иск с правно основание чл.143, ал.2 от СК във връзка с чл.137 от СК.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………          

Мотивиран от горното, съдът

 

Р      Е      Ш      И

 

 ОСЪЖДА Д.В.В., ЕГН **********, с последен известен адрес: ***, представлявана от особения представител адвакот Т.С.И.,***, ДА ЗАПЛАЩА НА Д.В.Т., ЕГН **********, в качеството му на лице, упражняващо заместваща грижа по смисъла на чл.137 от СК по отношение на малолетното дете А.Г.В.., ЕГН **********, и двамата от с. ***, МЕСЕЧНА ИЗДРЪЖКА ЗА ДЕТЕТО В РАЗМЕР НА 120 ЛВ. месечно, считано от 13.09.2013 г., до навършване на пълнолетие на детето или възникването на друга причина за изменение или прекратяване на издръжката, ведно със законната лихва върху всяка закъсняла вноска от падежа до окончателното й изплащане.

           ОСЪЖДА Д.В.В., с посочените ЕГН, последен известен адрес, особен представител и служебен адрес, ДА ЗАПЛАТИ НА Д.В.Т., с посочените ЕГН и адрес, направените разноски за производството по делото В РАЗМЕР НА 200 лв., А в полза на Районен съд - Първомай ПО СМЕТКА НА ВСС – 172, 80 лв. ДТ и 100 лв. възнаграждение за особения й представител адвокат Т.С.И., изплатено от бюджета на съда.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок, считано от  деня, в който съдът е посочил, че ще обяви решението си – 02.01.2014 г.

 

                

ПП/ВК                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/