Р     Е     Ш     Е    Н     И     Е    142

                                                        

гр. Първомай                         09.12.2013 г.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

 

  

РАЙОНЕН СЪД - ПЪРВОМАЙ, втори състав, на двадесет и седми ноември две хиляди и тринадесета година в публично заседание в следния състав:

 

                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЕЛ П.

 

При Секретаря Таня Петрова като разгледа докладваното от съдията

гр. дело № 325   по описа за 2013 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Предявен е иск с правно основание чл.144 във връзка с чл.149 от СК.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Мотивиран от горното, съдът

 

Р      Е      Ш      И

 

ОСЪЖДА Л.Г.П., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАЩА НА дъщеря си М.Л.П., ЕГН **********, със съдебен адрес: гр. ***, адв. К.К., месечна издръжка по чл.144 от СК В РАЗМЕР НА 150 лв. месечно, считано от 23.08.2012 г., ДО настъпване на законова причина за прекратяване или изменение на издръжката, ВЕДНО СЪС законната лихва върху всяка закъсняла вноска от падежа до окончателното й изплащане, КАТО за разликата над уважения до пълния предявен размер ОТХВЪРЛЯ иска като НЕОСНОВАТЕЛЕН и НЕДОКАЗАН.

           ОСЪЖДА Л.Г.П., с посочените ЕГН и адрес, ДА ЗАПЛАТИ НА М.Л.П., с посочените ЕГН и съдебен адрес, направените разноски за производството по делото В РАЗМЕР НА 200 лв., А в полза на Районен съд - Първомай ПО СМЕТКА НА ВСС – 293 лв. ДТ.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок, считано от  деня, в който съдът е посочил, че ще обяви решението си – 11.12.2013 г.

 

ПП/ВК                

                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/