Р Е Ш Е Н И Е № 94

 

гр.Първомай, 19.08.2013г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД Първомай, ІІ с., в открито съдебно заседание на деветнадесети август две хиляди и тринадесета година, в състав

 

Председател: Росица Кюртова

 

секретар: Мария Запрянова,

като разгледа докладваното от съдията гр.дело №305 по описа на съда за 2013г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е по реда на чл.12 и следващи от Закона за защита от домашното насилие (ЗЗДН). 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Мотивиран от горното, съдът 

 

Р  Е  Ш  И :

 

ЗАДЪЛЖАВА Н.А.З., ЕГН **********,***, да се въздържа от домашно насилие спрямо Н.Й.З., ЕГН:**********,***.

ЗАБРАНЯВА на Н.А.З., ЕГН **********,***, да приближава Н.Й.З., ЕГН:**********, жилището й, находящо на приземния етаж от жилищна сграда в гр.***, повече, отколкото е необходимо, за да си осигури достъп до собственото жилище на първи жилищен етаж от сградата, както и местата за социални контакти и отдих на същата, за срок от шест месеца, считано от 19.08.2013г., като ОТХВЪРЛЯ молбата за прилагане на мярката по чл.5, ал.1, т.2 ЗЗДН – отстраняване от съвместно обитаваното жилище.

ОСЪЖДА Н.А.З., ЕГН **********,***, да заплати глоба в размер на 300 лв. (триста лева) в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на РС Първомай.

ОСЪЖДА Н.А.З., ЕГН **********,***, да заплати държавна такса в размер 50 лв. (петдесет лева) в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на РС Първомай.

ОСЪЖДА Н.А.З., ЕГН **********,***, да заплати на Н.Й.З., ЕГН:**********,***, сумата 150 лв. (сто и петдесет лева) – деловодни разноски в производството по гр.д.№305/2013г. по описа на РС Първомай.

Да се издаде заповед за защита, в която да се впише, че при неизпълнение на същата нарушителят ще бъде задържан от органите на МВР, съгласно чл.21, ал.2 ЗЗДН.

Препис от заповедта да се изпрати на РУП Първомай при ОДМВР Пловдив за изпълнение съгласно чл.21, ал.1 ЗЗДН.

 

 Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд Пловдив в 7-дневен срок от връчването му на страните.

 

 

РК/ВК                                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ:           /п/