РЕШЕНИЕ

 

№ 74

 

град Първомай, 19.07.2013 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Първомай, втори съдебен състав в открито съдебно заседание на деветнадесети юли две хиляди и тринадесета година в състав:

 

Съдия докладчик

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева, като разгледа докладваното от съдията гражданско дело № 283 по описа на съда за 2013 година, за да се произнесе, взе предвид:

Молба за развод по чл. 50 от Семейния кодекс.

                                                                                                                                                                                                                      

Воден от горното Съдът:

 

РЕШИ:

 

Прекратява сключения с Акт № * от 01.11.2000 година в Община Първомай, област Пловдив, граждански брак между Г.А.К., ЕГН **********,***, и Г.Х.К., ЕГН **********,***, по взаимно съгласие между съпрузите на основание чл. 50 от Семейния кодекс.

 

Одобрява постигнатото между молителите споразумение:

1. Малолетното дете А.Г.К., родено на *** година, ЕГН **********, ще живее при баща си Г.А.К., ЕГН **********.

*. Упражняването на родителските права по отношение на ненавършилото пълнолетие дете А.Г.К, ЕГН **********, се предоставя на бащата Г.А.К., ЕГН **********.

*. На майката Г.Х.К., ЕГН **********,***, се определя режим на лични отношения с детето А.Г.К, ЕГН **********, както следва:

Ø           всяка първа и трета събота и неделя на месеца от 08:00 часа в събота до 18:00 часа в неделя;

Ø           по един месец през летния сезон и десет дни през зимата за коледните празници, които не съвпадат с платения годишен отпуск на бащата.

4. Майката Г.Х.К., ЕГН **********, се задължава да заплаща на А.Г.К., ЕГН **********, чрез Г.А.К., ЕГН **********, като на баща и законен представител на детето, по 300,00 (триста) лева месечна издръжка, считано от влизане в сила на Решението до навършване на пълнолетие на детето или на друго законно основание за прекратяването или изменянето й, ведно със законната лихва за всяка закъсняла вноска, считано от падежа до окончателното изплащане на задължението.

5. Семейното жилище на улица „*” № 5 (собственост на родителите на съпруга) след развода продължава да се ползва от Г.А.К., ЕГН **********.

6. След прекратяване на брака Г.Х.К., ЕГН **********, ще носи предбрачното си (моминско) фамилно име И..

7. Придобитото по време на брака моторно превозно средство – лек автомобил „Мерцедес Ц 220 ЦДИ” с peг. № *, шаси (рама) № *, двигател № *, година на първа регистрация 1998 година, със застрахователна стойност 300,00 (триста) лева - се поделя, както следва:

Ø           автомобилът се поставя в дял на Г.А.К., ЕГН **********;

Ø           в уравнение на дела Г.Х.К., ЕГН **********, декларира, че е получила изцяло в брой сумата от 150,00 (сто и петдесет) лева от съпруга си Г.А.К., ЕГН **********.

8. Страните декларират, че другите движими вещи, придобити по време на брака, са поделени доброволно извънсъдебно, а движимите вещи лична собственост, ползвани по време на брака, всеки получава при раздялата, поради което молителите нямат и няма да имат взаимни претенции във връзка с подялбата на тези вещи.

9. Страните декларират, че не притежават придобито общо недвижимо имущество, че нямат регистрирана съвместна фирма по време на брака си, нямат общи влогове, които да са предмет на имуществените им отношения.

10. Страните декларират, че нямат претенции помежду си за издръжка един към друг.

11. Разноските по делото се поемат от молителите така, както са направени от тях.

 

Осъжда Г.А.К., ЕГН **********,***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай допълнителна държавна такса в размер на 10,50 лева (десет лева и петдесет стотинки).

Осъжда Г.Х.К., ЕГН **********,***, да заплати по сметка на Районен съд – Първомай допълнителна държавна такса в размер на 226,50 лева (двеста двадесет и шест лева и петдесет стотинки).

 

Решението не подлежи на обжалване.

 

Съдия: (п)

СЗ / АГ