Р Е Ш Е Н И Е

 102

 

гр.Първомай, 16.09.2013г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ПЪРВОМАЙСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД,  ІІ с., в открито съдебно заседание на втори септември две хиляди и тринадесета година, в състав

 

Председател: Росица Кюртова

 

секретар: Мария  Запрянова,

като разгледа докладваното от съдията гр.дело №251 по описа на съда за 2013г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Предявени са субективно съединени искове с правно основание чл.150 от Семейния кодекс.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Мотивиран от горното, съдът 

 

Р Е Ш И:

 

ИЗМЕНЯ размера на месечната издръжка, определена с решение на РС Първомай по гр.д.№208/2012г., която Н.П.Н., ЕГН **********,***, е задължена да заплаща на И.К.И., ЕГН **********, действащ лично и със съгласие на баща си К.И.И., ЕГН **********, и на М.К.И., ЕГН **********, действащ чрез законния си представител К.И.И.,***, като УВЕЛИЧАВА издръжката за детето И.И. от 80 лв. (осемдесет лева) месечно на 130 лв. (сто и тридесет лева) месечно, и за детето М.И. от 80 лв. (осемдесет лева) месечно на 100 лв. (сто лева) месечно, считано от датата на исковата молба – 19.06.2013г., до настъпване на законоустановена причина за изменение или прекратяване на издръжката, ведно със законна лихва върху всяка закъсняла вноска от падежа до окончателното й изплащане, като ОТХВЪРЛЯ исковете за разликата над присъдените до пълните претендирани месечни размери от 300 лв. за всяко дете.

ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта относно издръжката.            

 

ОСЪЖДА Н.П.Н., ЕГН **********,***, да заплати на И.К.И., ЕГН **********, действащ лично и със съгласие на баща си К.И.И., ЕГН **********, и на М.К.И., ЕГН **********, действащ чрез законния си представител К.И.И.,***, сумата 293,63 лв. (двеста деветдесет и три лева и 63 ст.) – деловодни разноски в производството по гр.д.№251/2013г. на РС Първомай.

ОСЪЖДА И.К.И., ЕГН **********, действащ лично и със съгласие на баща си К.И.И., ЕГН **********, и М.К.И., ЕГН **********, действащ чрез законния си представител К.И.И.,***, да заплатят на Н.П.Н., ЕГН **********,***, сумата 92,50 лв. (деветдесет и два лева и 50 ст.) – деловодни разноски в производството по гр.д.№251/2013г. на РС Първомай.

 

ОСЪЖДА Н.П.Н., ЕГН **********,***, да заплати по сметка на ВСС, в полза бюджета на съдебната власт, държавна такса в размер на 122 лв. (сто двадесет и два лева).

 

На основание чл.315, ал.2 ГПК решението подлежи на обжалване пред ОС Пловдив в двуседмичен срок от днес – 16.09.2013г.                      

                                                             

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

РК / НК