Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е   150                                                    

 

гр. Първомай 13.12.2013 година                                     

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД -  ПЪРВОМАЙ, втори състав, в открито заседание на  двадесети ноември две хиляди и тринадесета  година в състав:

                                                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАВЕЛ ПАВЛОВ

при секретаря Таня Петрова

като разгледа докладваното от съдията гр. дело  N 247 по описа за 2013 г.,

за да се произнесе съдът взе предвид следното:

 

          Обективно съединени искове  с правно основание чл.127 ал.2 и чл.143, ал.2 от СК.

 ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Мотивиран от гореизложеното,

 

Р  Е  Ш  И :

 

          ОТХВЪРЛЯ предявените от Х.А.Б., ЕГН **********, със съдебен адрес: гр. ***, адв. С.М., в качеството й на майка и законен представител на малолетните деца Б.С.С., ЕГН ********** и Г.С.С., ЕГН **********, против С.Б.С.,***, обективно съединени искове с правно основание  чл.127, ал.2 и чл.143, ал.2 от СК – за измение на мерките относно упражняването на родителските права по отношение на детето Б.С.С., определени с Решение № 10/14.07.2008 г., постановено по бр. дело № 35/2007 г. по описа на РС – Първомай, І съдебен състав, като бъде предоставено на нея упражняването на родителските права върху това дете на нея, предоставяне на упражняването на родителските права върху детето Г.С.С. на ищцата, определяне на режим на лични отношения на ответника с децата и осъждане на ответника да заплаща месечна издръжка за децата в размер на по 80 лв. месечно за всяко едно от двете деца, считано от влизане в сила на решението по настоящето дело до навършване на пълнолетие от децата, като НЕОСНОВАТЕЛНИ и НЕДОКАЗАНИ.

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на малолетното дете Г.С.С., с посочения ЕГН, НА БАЩАТА С.Б.С., с посочените ЕГН и адрес, като ОПРЕДЕЛЯ  местоживеенето на детето по постоянния адрес на бащата – с. ***

  ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на детето Г.С.С., с посочения ЕГН,  с неговата майка Х.А.Б., с посочените ЕГН и съдебен адрес, КАКТО СЛЕДВА:   всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца за времето от 08.00 ч. в събота до 18.00 ч. в неделя, с преспиване, както и един месец от лятната ваканция, който да не съвпада с отпуска на бащата.

          ОСЪЖДА Х.А.Б., с посочените ЕГН и съдебен адрес, ДА ЗАПЛАЩА НА С.Б.С., с посочените ЕГН и адрес, в качеството му на баща и законен представител на малолетния Г.С.С., с посочения ЕГН, месечна издръжка за това дете в размер на 80 лв. месечно, считано от датата на влизане в сила на настоящето съдебно решение, до настъпването на причина за изменение или прекратяване на издръжката.

            ОСЪЖДА Х.А.Б., с посочените ЕГН и съдебен адрес, ДА ЗАПЛАТИ НА С.Б.С., с посочените ЕГН и адрес, направените разноски за производството по делото В РАЗМЕР НА 150 лв., А по сметка на ВСС в полза на Районен съд – Първомай – 115, 20 лв. ДТ.

            Решението подлежи на обжалване с въззивна жалба пред Окръжен съд – гр. Пловдив в двуседмичен срок от връчването му на страните                                    

                                                               

    ПП/ВК                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ:   /п/