Р Е Ш Е Н И Е

12

гр. Първомай, 12.02.2013 год.

 

В    И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

            Районен съд Първомай, втори съдебен състав, в публично заседание на пети февруари през две хиляди и тринадесета година, в състав:

                                                                                    Районен съдия: Е. Калпачка

при секретаря Мария Запрянова

като разгледа докладваното от съдията гр. д. № 507 по описа на съда за 2012 г.

за да се произнесе, взе предвид:

            Молба за развод по чл. 50 от СК.

            ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Водим от горните съображения, съдът:

 

Р  Е  Ш  И:

 

ПРЕКРАТЯВА сключения с акт за граждански брак № Ц – 100 от 03.03.2006 г. в гр. ***, граждански брак между А.А.Ч., с ЕГН: **********,*** и Е.Й.Ч., с ЕГН: **********,***, по взаимно съгласие между съпрузите, на осн. чл. 50 от СК.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение, по силата на което:

1. Съпрузите декларират сериозното си и непоколебимо съгласие за прекратяване на брака им.

2. Съпрузите имат две родени от брака деца – Й.А.Ч., ЕГН: ********** и А.А.Ч. с ЕГН **********. Страните се споразумяват родителските права по отношение на родените по време на брака им малолетни деца да се упражняват от майката Е.Й.Ч., ЕГН **********, както и децата да останат да живеят при нея на адрес в гр. Пловдив, ул. „Шести септември” № 186.

3. Съпрузите се споразумяват бащата А.А.Ч., ЕГН: ********** да осъществява лични отношения със синовете си Й.А.Ч., ЕГН: ********** и А.А.Ч. с ЕГН **********, при следния режим на лични отношения с бащата, а именно: всяка първа и трета седмица на месеца за времето от 18 часа в петък до 18 часа на следващия петък, както и в продължение на 20 дни през лятото, които да не съвпадат с годишния отпуск на майката, пет дни през коледните празници, считано от 09,00 часа на 24 декември до 9,00 часа на 29 декември, както и през Великденските празници през четните години децата ще бъдат при баща си, а пет дни през Новогодишните празници, считано от 09,00 часа на 30 декември до 09,00 часа на 04 януари на следващата година ще бъдат при майката, а през нечетните години през Великденските празници децата ще бъдат при майката. През времето, когато майката ще ползва годишния си отпуск, както и по време на Новогодишните и Великденски празници, когато децата са при майката, съгласно уговореното в настоящото споразумение, бащата няма да се ползва от режима на лични контакти с бащата в тези периоди, съгласно уговореното в споразумението. Съпрузите се споразумяват бащата А.А.Ч., ЕГН: **********, да взема децата от дома им и да ги връща отново там в уговореното време.

4. Бащата А.А.Ч., ЕГН: **********, се задължава да заплаща на малолетните си синове Й.А.Ч., ЕГН: ********** и А.А.Ч. с ЕГН **********, чрез тяхната майка и законен представител Е.Й.Ч., с ЕГН **********, ежемесечно до 10-то число на текущия месец издръжка в размер на по 200 лева за всяко едно от децата. Издръжката се дължи от датата на влизане в сила на съдебното решение за прекратяването на брака до навършване на пълнолетие на децата.

5. Съпрузите се съгласяват семейното жилище, което са обитавали съвместно, находящо се в гр. ***, което е лична собственост на възходящи роднини на А.А.Ч., ЕГН **********, да остане за ползване от него.

6. След развода страните не си дължат издръжка един на друг.

7. След развода съпругата ще носи предбрачното си фамилно име Г..

8. Съпрузите Е.Й.Ч., с ЕГН ********** и А.А.Ч., с ЕГН **********, декларират, че през време на брака си не са придобили право на собственост върху недвижими имоти или вещни  права върху недвижими имоти, съпрузите декларират, че нямат парични влогове, попадащи под режима на съпружеска имуществена общност. Съпрузите декларират, че през време на брака си не са придобили право на собственост или други вещни права върху движими вещи, които да попадат под режима на съпружеска имуществена общност и да не са разделени извънсъдебно и доброволно между тях към настоящия момент.

9. Страните се споразумяват разноските по делото да се поемат от двамата така, както са направени до момента на приключване на производството.  Съпрузите декларират, че с така постигнатото споразумение всички имуществени и неимуществени отношения между тях по повод прекратяването на брака им са уредени изцяло.

            ОСЪЖДА Е.Й.Ч., с ЕГН: **********,***, да заплати държавна такса в размер на 7,50 лева /седем лева и петдесет стотинки / по сметка на РС Първомай.

ОСЪЖДА А.А.Ч., с ЕГН: **********,***, да заплати държавна такса в размер на 295,50 лева /двеста деветдесет и пет лева и петдесет стотинки / по сметка на РС Първомай.

РЕШЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

Районен съдия:/п/

ЕК/ВК