Р Е Ш Е Н И Е

 14

гр. Първомай, 12.02.2013 год.

 

В   И М Е Т О   Н А    Н А Р О Д А

 

            Първомайският районен съд, втори съдебен състав, в публично заседание на пети февруари през две хиляди и десета година в състав:

                                                                        Районен съдия: Елена Калпачка

при секретаря:  Мария Запрянова

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 445 по описа на съда за 2012 г.

за да се произнесе, взе предвид:

            Иск с правно основание чл. 150, във вр. с чл. 143, ал. 2 от СК, за увеличаване на месечна издръжка на малолетно дете от 39 на 120 лева.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Водим от горните съображения, съдът

 

Р Е Ш И:

 

            ИЗМЕНЯ размера на присъдените с решение от *** год. по гр. дело № *** по описа на ОС Пловдив издръжка, която С.П.С., с ЕГН: **********,***, е осъден да заплаща на Н.М. Я., с ЕГН: **********,***, в качеството и на майка и законен представител на детето З. С. С., ЕГН: **********, като увеличава същата от 39 лева на 80 /осемдесет/ лева месечна издръжка за детето, начиная от 29.10.2012 г. до настъпване на пълнолетие или друга причина за прекратяването или изменяването й, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска, начиная от падежа до окончателно изплащане на задължението, като иска в останалата му част до 120 лева отхвърля.

            ОСЪЖДА С.П.С., с ЕГН: **********,***, да заплати по сметката на РС Първомай сумата от 115,20 лв. (сто и петнадесет лева и двадесет стотинки) държавна такса за производството.

ОСЪЖДА С.П.С., с ЕГН: **********,***, да заплати на Н.М.Я., с ЕГН: **********,***, направени разноски по делото в размер на 200 лв. (двеста лева).

РЕШЕНИЕТО подлежи на въззивно обжалване пред ПОС в двуседмичен срок от обявяването му – 12.02.2013 година, съгласно чл. 315, ал. 2 от ГПК.

Препис от решението да се връчи на страните.

 

                                                                                    Районен съдия:   /П/

 

ЕК / НК